måndag 14 december 2009

Finland-style II

Jag kom just hem från lussekattsbakning initierad av norska O som lyckades med mycket gott resultat. Det blev riktigt Lucia-firande med adventsljus, dikter (!), glitter i håret och luciasång. Eller något som liknade luciasång, en blandning av norska och svenska ord till Sankta Lucia-melodin. Men aj vad man får magknip av nybakta bullar. Det visste jag ju nog men de var så goda. Jag vet inte om tyska A och engelska P blev förstkräckta av min och O's plötsliga traditionsiver men de påstod i alla fall att de tyckte om lussekatterna. Nu längtar jag efter julen.

3 kommentarer:

Jessica sa...

ibland blev jag riktigt patriotisk i Gbg, t.ex. har jag väl aldrig firat självständighetsdagen med sån iver som förra året. När kommer du hitåt? Finland eller allra helst Åbo? :)

Nina sa...

Finland blir det i början av nästa vecka och Åbo till nyårsafton plus några dagar. Åker sen från Åbo via Tammerfors tillbaka till London. Hoppas att vi hinner ses!

Jenny sa...

Okej - räknar med dejt nyårsafton plus några dagar då. PUSS.

Ner mot marken, upp mot himlen

Jag lunchar med J och vi hinner påbörja planering inför sommaren, planen är att åka tillsammans utan oäkta hälfter men med barn hela vägen u...