söndag 17 september 2023

Lite bakis

Det var inte igår jag var lite bakis. Och inte för att det är något att sträva efter, men vissa bakisdagar i det förflutna har varit väldigt mysiga, när man mest har känt sig seg och långsam men samtidigt lagom pigg för att orka gå en promenad i solen och småprata med något man gillar.

Nej, det är inte riktigt samma sak när man har barn. Jag skulle dessutom knappast ha varit annat än trött om vi inte hade testat den där goda ölen i slutet av vår utemiddag - barnen barnvaktades, jag och Cyklisten åt på restaurang. Pukor och fanfarer och så vidare.
 
Dagen har ändå varit rätt skön. Pizza till lunch och en välbehövd tupplur medan barnen hade tv-vila. Grannar som bjöd på glass på gården för att fira en femåring och en sol som småningom började värma.

Det går också fint att vila sig en stund medan ens barn "läser" högt ur manualen till nattlampan och det andra barnet bygger ihop samma legorobot för tredje gången samma dag. 

Och bästa lifehacket: att barnen aldrig äter upp hela sin pizza så vi kan dela på resterna efter att de har somnat.

Inga kommentarer:

Hitta din riktning

Nu blommar fågelbärsträdet utanför köksfönstret, det är som att titta ut i ett hav av blommor och det går över så fort, jag försöker hålla k...