lördag 29 april 2023

Krökta ryggar

Jag sitter på golvet, med krökt rygg och klär min ena sons leksaksalpackor i små små kläder. Inte för att han ber mig, utan för att jag ska dammsuga och vet att de små kalsongerna och västarna lätt åker in i dammsugarslagens stora hemska tratt. 

I förmiddags hade jag lyxen att gå med bara ett barn till biblioteket, vi kan väl kalla min hälsostatus för mammafrisk, det vill säga så pass frisk att jag kan agera mamma igen. Samtidigt var Cyklisten iväg med andra barnet och köpte en trampcykel som han märkligt nog kunde cykla på utanför cykelaffären. Lillcyklisten valde mellan en röd och en lila, det landade på en lila och han fick till sin stora glädje både ringklocka och stödben. Nu ska den bara monteras ihop och sen får vi springa runt på gården med böjda ryggar resten av våren, en med Lillcyklisten på trampcykel och den andra med Minicyklisten på balanscykel.

Inatt sov jag. Hela natten. Drömde om borttappade plånböcker men blev inte väckt en enda gång, utan vaknade av mig själv (!) kring kl.6 och låg och läste en stund tills barnen började knorra. Det är sådana morgnar jag inser att det kommer en annan tid, en tid då vi sannolikt behöver tjata upp barnen ur sina sängar snarare än tvärtom. Men än så länge tycker vi att det är sovmorgon när vi kan gå upp 06:45 en lördag. Helt otänkbart för bara ett år sedan då Lillcyklisten fortfarande envisades med att vakna strax efter 05.

Vad vill jag ha sagt med dessa spridda betraktelser? Ingenting särskilt antar jag. Mer än att det är fint att se sina barn lära sig nya saker. Och att vi är en familj som gillar att cykla.

2 kommentarer:

Ida sa...

06:45, exakt tiden min dotter vaknade idag, och det är en så acceptabel tid. Är klockan 05:nånting får jag panik. Fint att påminna sig om att den där tiden kommer, när man måste tvinga upp. Jag längtar 😅

Nina sa...

Gränserna flyttas verkligen hela tiden och på olika sätt! Det var inte kul med 05-perioden och den höll i sig så himla länge med vår äldsta, till slut skaffade vi en lampa som lyser rött när det är natt och ändrar färg när man får gå upp och det gjorde susen efter ett par veckor! Kämpa på!

Ner mot marken, upp mot himlen

Jag lunchar med J och vi hinner påbörja planering inför sommaren, planen är att åka tillsammans utan oäkta hälfter men med barn hela vägen u...