lördag 21 oktober 2023

En chockerande trevlig lördag

Vi har gjort upp en plan för att få veckorna och helgerna att löpa smidigare och för att kunna planera in återhämtning föross båda. Det känns i detta nu revolutionerande men vi är bara inne på vecka nummer ett så vi får utvärdera när det har gått en månad. 

Lördag är hursomhelst familjedag. Det betyder att vi gör något, antingen alla tillsammans eller med varsitt barn. När vi vaknade var det rent ut sagt skitväder: två grader och ösregn och typ 15 sekundmeter i byarna. Inte ett väder som gör att man vill ge sig ut med sina barn direkt. Men det blev en väldigt bra dag ändå, jag tog med mig Minicyklisten på hans första biobesök (tre nästan för sävliga Alfons-filmer men han tyckte det var en väldigt spännande upplevelse) och Lillcyklisten fick stanna hemma och spela Minecraft med sin pappa. Win-win! 

Det är verkligen lustigt, för just nu tycker jag att det är så otroligt mysigt att ha en treåring och se honom upptäcka allt för första gången. Kanske är det för att jag har mer sinnesnärvaro att faktiskt se vad som sker framför mig, kanske är det så att barn är olika och vissa treåringar mest bara behöver hanteras medan andra har lättare att bara vara i sin treårighet. Jag tror att det är en kombination av båda. Vi åt hursomhelst både korv med bröd, popcorn, lördagsgodis och våfflor (inte samtidigt nej) och Minicyklisten fick definitivt mersmak av bioupplevelsen.

Det är dock otroligt hur tydligt det märks när barnen inte har rört på sig tillräckligt under dagen, vanligtvis är vi benhårda med att "valla" dem utomhus oavsett väder och vind för att de ska göra av med sin energi. Det blir aningen busigare läggningar utan utomhusspringet, om man säger så. Men en gång av 365 känns det som tur hanterbart. 

Lördagar är denna familjs gnälligaste dag så detta var verkligen en fullträff! Vet att vi (jag) är väldigt strukturerat lagda men det hade varit intressant att höra hur andra med barn lägger upp sina veckor, eller kanske framför allt helger. Berätta gärna!

Inga kommentarer:

Den senaste tiden

Det har varit några bra veckor med bättre balans, eller så är det bara ljuset och den begynnande våren som trots bakslag ju kommer. Jag tänk...