fredag 30 augusti 2013

Sommaren 2013


En lista. Listor är bra att börja med när fantasin tryter, visst är det så? Vad passar väl bättre dagen innan den sista augusti än en sommarlista? Häng på om ni vill. Jag har inte läst några bloggar alls i sommar så jag tycker att ni också kunde sammanfatta det ni har gjort för att underlätta höstens bloggläsande. För mig och för alla andra som nätstrejkar under sommaren. Känn eder utmanade.

Sommarens mat: Båtmat, det vill säga inte man man köper på Sverigebåten utan mat man tillagar i en båt. 
Sommarens dryck: Öl.
Sommarens fest: Dansgolvet på bröllopet i Umeå. Jag spelade gitarr i vårt fulltaliga luftrockband. Need I say more?
Sommarens bok: Cheryl Strayeds Wild. Såg att Bokhora-Johanna inte alls gillade den, jag tyckte den var intressant. Vad händer med ens kropp när den utsätts för påfrestningar? Jag gillade också Strayeds krassa inställning till sitt eget finna-sig-sjlälv-projekt, och till skillnad från Johanna tyckte jag att det var skönt att det inte blev för privat när det handlade om t.ex. Strayeds äktenskapliga bekymmer. Vilket försvarstal alltså. Hursomhelst blev jag lika delar sugen och avskräckt från att gå en jäkligt lång fotvandring.
Sommarens plats: Nedkrupen i en säng på morgonen med solen skinande genom gardinerna och inga tider att passa. Alternativt ute på Vinga på natten då Vinga fyr lyser som ett UFO. Har aldrig sett en fyr på nära håll (nattetid) förr, det var mäktigt.
Sommarens häng: Det blir nog Flow, det var häng av allra högsta grad med människor jag önskar bodde i samma stad som mig.

Här hänger jag till exempel med mina polare i Austra. 
Sommarens inköp: Svår fråga. Varför ställer jag mig själv så svåra frågor? Jag har knappt köpt nånting i sommar. Men kanske den knallgula vattenflaskan jag köpte från Ruohonjuuri i Helsingfors. Använder den varje dag.
Sommarens låt: Leila K's version av "Ça plane pour moi", jag hade helt missat att den fanns. Avnjuts bäst i trångt utrymme med någon man tycker om och ett glas skumppa.
Sommarens ordskämt: Alla ordskämt innehållande bandnamnet "Haim". Typ "ge mig en Haim-five!". Hade vi missat det skämtet Martina?
Sommarens plagg: Mormors gamla denimblå klänning från 60-talet som jag lånade när jag var hemma i Jakobstad. Och den svarta fleecetröjan som får mig att se sportig ut (trots att verkligheten är en annan). 
Sommarens ljud: Tystnad, vågskvalp.
Sommarens film: Sharknado! B-film som handlar om hajar som kommer flygande ur en tornado. Förgyller vilken afton som helst.

2 kommentarer:

Martina sa...

den missade vi indeed! noterade du också min "the haims the are a-changing" på twitter? saknar dig!

Nina sa...

Haha! Nej, har varit så otwittrig sen jag kom tillbaka, men tack för upprepningen. Saknar dig också!