fredag 4 december 2015

Back in the day

Det är inte riktigt dags för någon tillbakablick på år 2015 än, men varje gång jag är i färd med att flytta tänker jag tillbaka på tidigare år och bostäder, vem jag var då och hur jag mådde och vad jag hade för tankar om där jag bodde.

För sex år sedan bodde jag i London. Ungefär vid den här tiden hade jag besök, jag tror bestämt att det var Johanna som var och hälsade på mig. Vi drack te och åt scones i Kensington Gardens (!) och jag var väldigt nöjd med min tillvaro. I december blev jag även bjuden på lussekatter med norsk brunost, en traditionell företeelse tydligen som jag var måttligt imponerad av. Jag hade en magisk Londonkväll tillsammans med två nya vänner, en av dem har jag fortfarande sporadisk kontakt med, den andra har helt försvunnit sorgligt nog. Vi umgicks bara under en termin men hon var en väldigt fin och intensiv vän och jag tänker ofta på henne.


För fem år sedan hade jag precis flyttat till Göteborg och kände mig ganska förvirrad, då bodde jag i en studentlägenhet som var otroligt deprimerande och jag minns att jag saknade London fruktansvärt mycket och att jag blev glad när det blev vinter. En vinter jag trodde var helt normal för Göteborg, så vackert med all snö. Hahahahahahahaha. Den som har bott i södra Sverige förstår varför jag hånskrattar åt mig själv i efterskott.


Jag ska inte dra igenom alla år ett efter ett, men jag kan i varje fall konstatera att det har gått mycket upp och ner. Bostadsmarknaden i den här staden (i det här landet) är helt galen, vill man köpa en bostadsrätt är det svinhöga lån som gäller (vilket de flesta andra i och för sig verkar tycka är rimligt, kanske är jag bara feg), vill man hyra får man glatt nöja sig med att vänta i fem år innan man får napp. Sen jag flyttade hit hösten 2010 har jag bott:

- i en studentlägenhet på 18 kvadratmeter med delat kök, inget fel på det egentligen men då var jag redan tjugofyra år och hade liksom passerat det där stadiet då jag tyckte det var charmigt med odiskade teflonkastruller på spisen.
- i en andrahandslägenhet på tre rum och kök som jag delade med bland annat en dansk man som bodde i det ena rummet vissa helger då han hälsade på sin son som bodde i Göteborg, en Australiensisk man som även han hade ett barn i Göteborg (?) som han hälsade på ca en gång i månaden, plus diverse vänner
- som inneboende hos min vän Linda, det var bara i några månader
- som någonslags andrahandsboende/sambo/särbo i Cyklistens etta där jag bor just nu sedan drygt ett år tillbaka

Fem år. Inte för att avskräcka någon, men har du ens pyttepyttelite övervägt att flytta till Göteborg och har möjlighet att ställa dig i bostadskö, gör det nu för guds skull. 

5 kommentarer:

Jessica sa...

Ah, bra tips om jag vill bo där deltid som pensionerad :))))

Jag minns också en del av Gbg-vintern som sådan där faktiskt (och då bodde du väl inte ens där ännu). Typ -15 och galet mycket snö. Hahahah indeed. Inte för at det har sett så fabulöst ut snömässigt på mina breddgrader heller de senaste åren.

(SEX ÅR?!)

Nina sa...

Hihi, gör det snälla!

Vad lustigt, nej jag bodde inte här då. Kanske det bara är nu som inte är normalt då, med klimatuppvärmning och what not. :/

Johanna sa...

Är det "bara" 6 år sedan London?! Känns, tack och lov, som om jag kommit en bra bit på vägen sedan dess. Det var ändå en helt ljuvlig resa, fick verkligen mersmak! Kanske, kanske man kunde lägga det på önskelistan och se om båtredaren jag bor med också skulle känna för en resa ditåt. Anglofil är han ju nog. Men, till saken, unnar dig (er) verkligen ett eget och bekvämt boende med endast egna odiskade teflonkastruller! Kram!

Nina sa...

Vad lustigt att du har kommenterat just idag när jag själv inte ens har varit inne här på mer än en månad!

Haha, odiskade teflonkastruller, ganska äckligt. Särskilt om det inte är ens egna.

Och vet du, för ett par dagar sen bokade jag faktiskt en resa till London. Det är klart att ni också ska åka!

Kram!

Johanna sa...

Nämen! Va roligt! Jo, tänker att man kanske kunde få det i present när man fyller trea nolla... :)

Kram!