fredag 12 februari 2016

Hemmet

Det är ungefär en och en halv månad sen jag och Cyklisten flyttade så jag tänker att det är dags för en liten smygtitt! Ett par vinklar och vrår från vardagsrummet/köket tänkte jag bjuda på eftersom resten inte är så väldigt mycket att se i nuläget. Det blir verkligen inget inredningsreportage med snygga bilder på snygga stilleben, men det får duga.


Vardagsrummet och köket sitter alltså ihop vilket är väldigt trevligt. Särskilt som det kommer in så mycket ljus från fönstren så hela rummet känns jättestort när solen skiner.


Och som man kunde skymta på den förra bilden har vi även fixat bokhyllor. Jag tycker verkligen att det blev jättefint, det är en typ av hylla som man beställer alla delar av och som man kan bygga ihop (och till) lite som man vill, typ som Lundia i Finland. En hall är ju sällan en del av hemmet man uppehåller sig i särskilt mycket men det blev liksom ett rum i sig när bokhyllan kom på plats.


Ni kan ju tänka er hur nöjd jag var när jag äntligen fick packa upp alla boklådor. Jag tycker också att det blev så himla trevligt att hyllan går runt toadörren. 

Det är verkligen en obeskrivlig känsla att äntligen få ha ett eget hem efter fem och ett halvt år i Sverige, det är sanslöst att det ska ta så lång tid. Jag är inte jätteintresserad av inredning men vill förstås att det ska kännas hemtrevligt och mysigt och helst inte så kalt. Vilket är lite knepigt när alla väggar är vita. Jag insåg liksom tre veckor efter att vi hade flyttat in att man faktiskt kan måla om också, men just nu känns det lite övermäktigt. Allt ser fortfarande väldigt nyinflyttat ut och det är många standardgrejor som fortfarande saknas (gardiner, taklampor osv.), men det känns ändå som att vi verkligen bor här nu. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

På något sätt ser ert hem ut som en blandning av våra tidigare hem plus Saras och Johns. Avundas ert snygga kök! Jag tycker nog att vita väggar är bäst egentligen. Få se när vi ska komma och hälsa på. Kanske i maj? Om vi orkar vänta så länge.. Ikväll blir det 2 x deckare (Shetland och Banks) samt svenska melodifestivalen. Mamma, och pappa hälsar!

Nina sa...

Det är roligt det där, för jag tror att jag omedvetet (eller medvetet?) har haft Kvarnbacksgatan i bakhuvudet och nu påminner det ju verkligen en hel del om det när vi har fått upp bokhyllan! Fast någon hörnsoffa blir det nog inte för oss tror jag. Och ja, Sara tyckte också att det liknar deras förra lägenhet väldigt mycket, kanske det är någon ny standard för planlösningar, deras hus var väl också helt nybyggt.

Kristin sa...

Oj oj oj så fint med öppet kök! Och de där bokhyllorna gör nog att man genast ser att Nina bor där, hihi. Det är en sån där stor bokhylla som man kan gömma hemligheter i, som gäster sen hittar och utropar "Men va, har ni en sån här? Varifrån är den här? Jag hade en likadan när jag var liten."

Nina sa...

Ja det är riktigt härligt med en sån rymd! Vet inte om du minns hyllan jag hade på Slottsgatan, men de är ganska lika. :)