tisdag 18 december 2012

Lyss lyss!

För ett par veckor sedan såg jag och L dokumentären Searching for Sugar Man som är gjord av den svenska regissören Malik Bendjelloul (och ja, om ni känner igen hans namn var det han som spelade Philip i"Ebba och Didrik"). Dokumentären handlar om Sixto Rodriguez, en musiker som på 1970-talet förutspåddes bli en stor succé men sedan blev helt bortglömd. Även om han aldrig blev känd i USA lyckades hans musik på något märkligt sätt hitta sin väg till Sydafrika där den blev ett viktigt stöd i motståndskampen mot Apartheid. 

Searching for Sugar Man. Vacker film, vacker musik.

Fast, allt det här är liksom information. Det mest spännande med detta är dels Sixto Rodriguez som person, dels musiken. För det är så bra. Så fina texter. Jag tycker att ni ska ta en paus i julklappsstressen och lyssna på "Cause" som börjar med några rader som tyvärr är alldeles för aktuella för väldigt många människor i Västsverige just nu:

Cause I lost my job, two weeks before Christmas...


Inga kommentarer:

Den senaste tiden

Det har varit några bra veckor med bättre balans, eller så är det bara ljuset och den begynnande våren som trots bakslag ju kommer. Jag tänk...