onsdag 27 februari 2013

Bokfynd

Har kastats av och an denna onsdag, från att  ha vaknat skrämmande pigg av mig själv redan innan alarmet ringde vid 03:10 till att plötsligt få migrän på vägen till jobbet. Migränen är som en gammal vän jag ofta glömmer att jag har haft. Kan inte begripa hur jag stod ut under den period i gymnasiet då jag hade migrän en gång i veckan. Helt absurt. 

Nåväl. Som tur kan man köpa migränmedicin receptfritt i Sverige, och dessutom medicin som hjälper. Efter jobbet träffade jag Hanna* som också var på lite småkonstigt humör. Men lunch, kaffe och två partier Memory kan minsann göra susen. Trots att hela stan var alldeles grådimmig och det inte blev någon solpromenad som vi hade planerat. 

Sen, det bästa till sist. Fyndet jag gjorde på Myrorna. Utan att ljuga kan jag säga att det här är en av mina starkaste läsupplevelser från barndomen. Jag minns precis hur jag satt på stolen (pallen?) bredvid det vita telefonbordet i radhuset, på väg till skolan men helt uppslukad av berättelserna om Elisabeth och Jessamyn, Samantha och Amanda (minns ni hålet i strumpbyxorna som var det hemska beviset på att Samantha hade lekt att hon var Amanda och hånglat upp Ted?), och Marjorie i Frankrike. Den där känslan av att jag som ändå tyckte mycket om skolan verkligen ville stanna hemma för att bara få läsa, läsa, läsa.

Världens bästa bok?

*Jag är medveten om att länken till Hannas blogg inte funkar men what the hell. Det är bara att skriva in adressen hani.ratata.fi/blogg
EDIT: länken funkade visst ändå. Sicken tur!

8 kommentarer:

hanna sa...

men länken verkar funka nu! i alla fall om man trycker på länken i inlägget eller mitt namn i din blogglista. trycker man på senaste inlägget ser det lite så där konstigt ut. men tack för idag! trots att det var en så konstig dag så blev den ju bra 8)

Nina sa...

Nämen sidu! Det var ju bra. Hoppas att det fixar sig med den andra länken också.

Nina sa...

Och ja, det blev en jättebra dag sedan!

Jessica sa...

Minns egentligen inte så mycket ur de här sagorna förutom att alla kvinnor var blonda tvillingar och männen mörkhåriga. Så att man inte skulle glömma vem de var förfäder till liksom. Plus att någon joinade en cirkus..?

ylva sa...

Oj, jag hittade den boken längst ner på en hylla i Kumlinge bibliotek ett sommarlov för länge sedan och blev helt uppslukad! Minns tyvärr inte så många detaljer från storyn längre utom att jag tyckte det var frustrerande att Elisabeth och Jessicas föräldrars förfäder hela tiden var nära att få ihop med varann, men aldrig lyckades, tills jag insåg att OM de hade lyckats hade det ju fått ödesdigra (alternativt creepyga) konsekvenser...

Anonym sa...

Världens bästa bok! Vad avundsjuk jag blir ;) har börjat samla på tvillingarna-böcker nu (hehe) /Elmo

Josefine sa...

Jag var också uppslukad av dem. Den där andra sagan från den andra delen av släkthistorien lästes också. jag tror att jag har båda kvar någonstans :)

Nina sa...

Haha, jag undrar verkligen hur mycket dessa böcker har påverkat våra världsbilder. Både rolig och skrämmande tanke.