onsdag 18 november 2015

Lära känna-listan

Vad vore bloggar utan listor! Den här har dykt upp lite överallt den senaste tiden och jag har med glädje läst igenom alla jag har stött på. Inte för att jag inbillar mig att det är särskilt många som överhuvudtaget läser den här bloggen eftersom jag skriver så sporadiskt numera, inte heller att dessa personer inte skulle känna mig (hej mamma) bla bla bla. Slut på ursäkter, nu kör vi.

Hur gammal är du?

Jag är  29 år.

Hur gammal känner du dig?

Faktiskt en relevant fråga, för det var väldigt länge som jag inte alls kände mig i synk med min ålder. Men efter 25 var det som om någonting lättade, kroppen föll liksom på plats i sig själv, tankarna föll på plats i kroppen. Jag tror tyvärr att den här känslan av att inte känna sig som sin ålder egentligen beror på att vårt samhälle är så fruktansvärt ålderssegregerat. För egentligen, vad är det som säger att en viss ålder ska kännas på ett visst sätt om inte omgivningen? 

Här är en bild på mig när jag försöker se oval ut, tycker jag lyckas
rätt bra (glasögonen är för övrigt lånade). Inte så vuxet kanske.
Var bor du?

Jag bor i en etta i västra Göteborg, i Majorna närmare bestämt. Inte särskilt rymligt med tanke på att vi är två personer som bor här, men väldigt mysigt! Vad har du gjort idag?

Idag gick jag upp halv fem , hoppade på cykeln och tog mig till mitt tidiga pass på jobbet. Sen har jag jobbat. Bland annat har jag försökt göra en översikt över hur vi ska skylta butiken i december. På vägen hem åkte jag via Hannas jobb och bjöd in henne på mat hos mig ikväll. Som jag för övrigt borde börja laga istället för att blogga...

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig

Jag har en massa konstiga kroppsrelaterade bekvämlighetproblem, och då menar jag inte utseendemässiga sådana utan problem av ett annat slag. Ingen får exempelvis helst röra i mina revben, det tycker jag är otroligt obehagligt. När jag ligger på rygg i sängen måste jag ha något under hälarna, annars känns det - ja, obehagligt. Det här med revbenen gäller i viss grad också kläder och täcken/filtar, ibland måste jag liksom puffa upp det när jag ligger på rygg så att det inte ska nudda för mycket vid just revbenen. 

Jag har varit vittne i en rättegång. Det var obehagligt men kändes otroligt viktigt att göra, sen dess har jag blivit väldigt intresserad av hur man bygger upp rättsfall, men också ännu mer cynisk gällande juridiken kring våld mot kvinnor (det var alltså inte jag som var utsatt för något våld, bara för att förtydliga).

Jag snarkar och använder snarkskena när jag sover, det var lite obekvämt i början och vissa nätter spottar jag ut den utan att vara medveten om det men för det mesta tänker jag knappt på det. Helt okej för mig, betydligt mer okej för Cyklisten som slipper väckas och putta på mig femtio gånger varje natt.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Är rätt nöjd med var jag befinner mig faktiskt.
Vad är du på för humör just nu?

Jag är aningen trött pga att jag har gått upp tidigt två dagar i rad, men annars ganska tillfreds. 

Vilket är ditt favoritgodis?

Alltså, det är är en till sak som jag inte tror att någon på riktigt bryr sig om. Eller så tänker jag så bara för att jag nästan aldrig äter godis, som i blandgodis. Men ska e va så ska e va choko.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Jag måste ärligt säga att jag inte riktigt vet vad som är vad. Med mina arbetstider är jag tvungen att stiga upp så tidigt att jag har bestämt att försöka tränga bort alla jobbighetstankar eftersom det inte gör något till eller från för mig. Samtidigt har jag kanske börjat uppskatta morgonen mer, tycker att det kan vara jätteskönt att gå upp tidigt under helgen (om jag vaknar av mig själv) och äta frukost i lugn och ro och liksom komma igång innan resten av världen belamrar gator och torg.

Har du blivit sydd någon gång?

Ja, med fyra stygn i mitt högra knä. Fick en glasbit genom knät när jag gick i tvåan. Minns att det gjorde mer ont att få bedövning än att få själva såret. 

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Jag är ingen vän av stora gester, så jag tyckte att det var fint när Cyklisten messade mig för ett par helger sen när jag hade jobbat tidigt och undrade om han skulle beställa en "Frasses med ananas istället för kyckling" tills jag kom hem. Det är liksom fint ändå att någon vet vad man gillar för pizza. 

Är du blyg?

Nej. Jag kan bli trött på att vara social ibland när jag har jobbat väldigt mycket och liksom inte kan stänga av kundservice-mode (ni som jobbar med kundservice vet vad jag menar), men jag har nog aldrig varit blyg.

Vad heter du i andra namn?

Henrika

3 kommentarer:

Elmer sa...

Haha, alltså de där med revbenen och hälarna har jag också + en massa andra konstiga "kroppsrelaterade bekvämlighetsproblem". Om jag börjar tänka på och "känna av" mina armbågar och akillessenor får jag obehag, och nånting av det värsta (nåja) jag vet är att känna undersidan av foten mot översidan av handen.. :D För att bara nämna några

Anonym sa...


Hej Nina! Alltid roligt att läsa din blogg fast jag sällan kommenterar. Beträffande kroppsrelaterade bekvämlighetsproblem (förkortas KB?) har jag obehag av att kläder rör vid området nedanför halsen, där det finns ben. T.ex. Marimekkos t-skjortor är ofta sådana. Så då håller jag på och drar ner eller upp dem. Mamma

Nina sa...

Hahaha, alltså vilken familj man har! KB! :D Skönt att få lite bevismaterial som jag kan dela med mig till L, för han brukar mest tycka att jag är knäpp när jag håller på och rumstrerar med mitt täcke om kvällarna.

Men Emma, hur har du kommit på det där med undersidan av foten och översidan av handen? :D :D :D Jag försökte testa men tyckte inte det var obehagligt alls, däremot undrar jag om jag någonsin har rört vid foten med ovansidan av handen. När gör man det liksom?

Mamma, jag tycker också att det är obehagligt med de benen, egentligen är alla ben obehagliga. Men revbenen vinner...

Vet inte varför jag tycker sånt här är så intressant, men det är det ju!