torsdag 26 maj 2016

Sommaren i bokstäver

Minns ni de där bokstavslistorna som man skrev till sina brevvänner i lågstadiet?

S - Sovmorgnar. Det måste väl ändå vara en av de bästa sakerna med att ha semester på sommaren, att inte ha några tider att passa. Det behöver ju inte innebära att man stiger upp jättesent, jag har börjat gilla att vara vaken tidigt. Men det att man får sova hur länge som helst utan att ställa väckarklockan, mycket mycket bra.

O - jOrdgubbar. Nej vad då, jag fuskade inte alls. Förstår inte vad ni menar. Jag brukar visserligen bli aningen trött på jordgubbar efter ett tag, men just nu när allt börjar då är doften av färska jordgubbar (tätt efterföljd av syrendoft) den bästa doften som finns.

M - Mat! Mat som man äter utomhus på trädgårdsbord eller som matsäck på cykelturer, mat som andra lagar (tittar på föräldrar och svärföräldrar här), mat man äter på uteserveringar. Allt är ju så mycket godare på sommaren!

M - Midsommarafton. Min favorithögtid som liksom egentligen inte kräver så mycket mer än tillgång till natur och god mat. Och vänner. Och vackert väder. Och ljusa varma nätter då allt känns magiskt.

A - Avsked. Det är så bitterljuvt med sommaren. Å ena sidan träffar jag vänner och familj som jag inte hinner umgås med under året vilket är härligt, å andra sidan ser jag inte mina Göteborgsvänner på flera veckor. Sen ska man  säga adjö till alla de hemma i Finland när man åker hem igen. Usch, avsked är inte min favoritgrej, men likväl en viktig del av sommaren.

R - Rekreaschoooon. Som rektorn i gymnasiet alltid pratade om i sitt sommarlovstal. Haha. Nej men allvarligt, det kan ju lätt bli ganska stressigt om sommaren när man ska hinna träffa än den ena släktingen, än den andra vännen. Särskilt om man är två personer, då ska man liksom hinna träffa varandras släkt och vänner rättvist mycket. Men, det är också som en nystart för både kroppen och hjärnan. Att vandra runt barfota och inte veta vad man ska hitta på imorgon. Att sätta sig på ett tåg och bara åka bort bort från vardagen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Nina! Tänkte på dig och kom på att du ju har en blogg. Du skriver bra och man blir på gott humör då man läser dig. Hör gärna av dig, milla.hagnas@gmail.com

Kram Milla

Nina sa...

Vad roligt att du har hittat hit Milla. :)

Kram!