lördag 18 juni 2016

Ur säkerhetskopiornas arkiv

Har ni säkerhetskopierat alla era bilder och dokument? Det har jag, men på ca hundratusen olika ställen och på lite olika sätt. Cyklisten som även ibland kunde kallas Datoristen har varit på mig länge med att jag måste gå igenom mina filer och mappar och jag bara jo jo men just nu känner jag inte för det men sanningen är väl att man aldrig känner för att göra nånting sånt. Men så, idag, efter en trött och utmattande vecka (nedräkningen till semestern har börjat och då brukar tröttheten slå mig som en klubba i fejset), har jag äntligen börjat. Eftersom mina olika mappar kallade typ "säkerhetskopierat lilla datorn 2012" och "Mina dokument 5" eller "BILDER" innehåller just en massa bilder tänkte jag bjuda er på några riktiga guldkorn från back in the day.

Eftersom jag dessutom snart fyller 30 (om mindre än en månad faktiskt) är det väl inte mer än lämpligt med en tillbakablick.

 
Det här är mitt andra år i Åbo hösten 2006, alltså för tio år sedan, jag hade rätt mycket problem med acne och minns att jag avskydde att ha håret uppsatt eftersom finnarna syntes så mycket mera då. I övrigt var jag var allmänt osäker men ändå synnerligen nöjd med att studera litteraturvetenskap i Åbo. Jag hade hittat mina människor, liksom. Den där acnen alltså, så fruktansvärt vad den kan göra med ens psyke trots att det inte ser så farligt ut nu när jag ser på den här bilden. Ni som vet vet hur det känns.
 
 
Jag minns inte så mycket av vad jag gjorde sommaren 2008 men jag misstänker att jag jobbade som guide på Nanoq och mest bodde ute på villan. Läste böcker och hängde med mormor, typ. Jag ser i varje fall rätt så nöjd ut här, så jag får väl anta att jag var det.
 
 

Det är inte ofta jag ser cool ut på en bild så jag måste självklart ta med denna där jag står helt casually i London och, eeeh, läser en karta. Inte så coolt. Men det ser man ju inte från håll eller hur? Våren 2010 då jag bodde i London, mycket bra tid.
 
 
Okej, ignorera min stenade min, måste bara visa denna också. HUR LÅNGT HÅR HAR JAG HÄR??? Har inget minne av att det skulle ha varit så här Rapunzel-aktigt, blir nästan lite sugen på att försöka låta det växa så här långt igen. Och det ser ju inte ens slitet ut!? Okej, moving on.
 
 
Nu hoppar vi fram i tiden lite till februari 2012 då jag alldeles nyligen hade blivit klar med min gradu och liksom började inse att jag inte riktigt hade någon koll på vem jag var utanför den akademiska världen. Jag hade bott i Göteborg i drygt två år. Det var en snurrig men viktig tid av mycket ångest men också många fina stunder med nya vänner. Och mycket kaffe. 
 
 
Sen gick det liksom bättre och bättre, jag fick jobb, hängde jättemycket med Hanna, och köpte nya brillor. Egentligen köpte jag brillorna innan jag fick jobb och det var verkligen ett så bra beslut trots att jag egentligen inte alls hade råd, men det gjorde att jag kände mig mycket mer proffessionell och vuxen. Exhibit A här ovan.
 
  
Jag avslutar med den här härliga skrattselfien från ett baksäte i en hyrbil på Mallorca. Det var i slutet av maj 2013 och största delen av Jeppisgänget hade lyckats koordinera ihop våra kalendrar och befann sig på samma plats samtidigt. Det hör inte till vanligheterna. Här hade jag också nyligen träffat Cyklisten och var så där härligt nykär och pirrig och längtade verkligen hem trots att jag njöt enormt mycket av resan. Det är kanske en av de bästa känslorna man kan ha, att trivas fullständigt i en situation men ändå längta till en annan som man vet att finns alldeles bakom hörnet. 
 
Puh, en hårddisk genomsorterad. Då var det bara en kvar då...

Inga kommentarer: