fredag 24 mars 2017

Snörvel

Okej, så Stockholmsbesöket blev något avklippt på grund av att jag blev sjuk och åkte hem en halv dag tidigare, jag fick skippa både jobbfest och häng med syster och syskonbarn och så klart var framför allt det sistnämnda synd. Men jag hann ändå säga ett snabbt hej och konstatera att det nu gick att på riktigt kommunicera med den lilla personen som liksom skämtade (?) och skojade tillbaka vilket var så fint och gulligt. 

På jobbgrejen jag var på och som var den egentliga anledningen till att jag var i Stockholm fick jag bland annat lyssna till Jenny Rogneby, en deckarförfattare jag inte har läst men som jag blev väldigt nyfiken på. Alltså, coolhetsnivån när hon pratade om sitt jobb som "criminal investigator" (intervjun var på engelska eftersom publiken var internationell) och vad hon hade lärt sig av att hålla tuffa förhör? Kanske det coolaste jobbet jag kan tänka mig. Och jag är inte alls påverkad av deckarserier och böcker, jag förstår inte vad ni menar. 

Förutom att jag är sjuk så känner jag mig just nu väldigt inspirerad till... jag vet inte riktigt vad, men jag har sått några frön och googlat bröllopsklänningar (OBS! inte till mig själv!) och har någon slags känsla av att jag vill pynta och fixa och göra saker fina. 

Jenny Rogneby pratar med Camilla Läckberg
 

2 kommentarer:

Kugge sa...

Jag hörde Jenny Rogneby prata på Författarkliniken i augusti 2015, intressant! Jag läste hennes debut och gillade men blev SÅ irriterad när hon skrev att nån "bröt på finska" fastän hen pratade finlandssvenska. Gaaaahhhh!! :D

Nina sa...

Haha, denna ständigt återkommande klassiker, att de aldrig lär sig! Någon borde skriva ett lexikon med samlade klichéer och återkommande felaktigheter (jag stör mig sjukt mycket på "klingande finlandssvenska") om ämnet. I consider myself warned!