onsdag 27 december 2017

Ännu ett år


Vardag 

I år har jag kommit in i sköna vardagsrutiner, det beror kanske delvis på mer humana arbetstider, men säkert också för att jag har trivts så bra på jobbet. Det känns på något sätt mer som att jag har ett "riktigt jobb", kanske för att jag jobbar inne i stan och ser mer av andra människor som också är mitt i sin vardag (till skillnad från semesterfamiljerna och businessmänniskorna som dominerade flygplatsen)?

En annan osexig vardagsgrej som flyter på: matlagning, veckoplanering och handlande av mat, strukturer som gör att jag slipper stå i mataffären klockan fem en tisdag med lågt blodsocker och försöka komma på vad vi ska äta.


Fest

Så många saker det har varit att fira i år! Två bröllop och två jämna födelsedagar, plus allt möjligt smått och gott där emellan. Vänner har förlovat sig och fått barn, och det händer så mycket att jag inte ens har hunnit träffa alla nya familjer ännu, så konstigt. Men också något att se fram emot under det kommande året.


Borta bra 

I år har det blivit ovanligt många resor, även om två av dem gick till Finland. Förutom Finland så var jag en sväng i Österrike i början av juni tillsammans med Cyklisten på en weekendresa med anledning av att han var där på jobb. I september var vi en vecka i norra Spanien, en resa som vi hade planerat ganska länge och som liksom var Cyklistens födelsedagspresent-/firande. På något sätt har jag på känn att det inte blir lika mycket resande i år, i alla fall inte utomlands. Jag har liksom inget emot att resor blir ett lite lyxigt inslag i livet, något att drömma om. Sen var vi också på en veckas cykeltur i norra Danmark, den resan började lite usligt med att vi båda var förkylda och sov dåligt och hade motvind, men slutade som tur på topp!


Men hemma bäst 

Eller? Jo, men faktiskt har jag varit väldigt mycket hemma. Känns som om jag blir mer och mer av en hemmagris, jag tycker om att pyssla runt här med ett och annat. Kanske träffa lite vänner på kvällen och dricka öl, men dagtid - så skönt att vara hemma. Det hänger säkert ihop med att jobba heltid och bo tillsammans med den man är ihop med. 


Besvikelsen

Vad hände med sommarvärmen? Det är sjukt tröttsamt att gnälla på vädret, men även om jag är glad och nöjd över sommarsemestern kan jag ändå inte låta bli att vara lite ledsen över att jag aldrig fick den där riktiga sommarkänslan. Faktiskt. Och det gjorde också att jag kände mig extra ledsen i augusti över att sommaren var över för den kom ju aldrig? Att jag knappt simmade alls i år känns också som ett nederlag.


Vad händer 2018?

Det är konstigt, för samtidigt som jag älskar att planera och skriva in saker i kalendern tycker jag att det är skönt att det kommande året inte är så värst planerat ännu. Det känns lite som om vad som helst skulle kunna hända. Det enda som är lite vagt planerat är att vi inte ska flänga runt så mycket i sommar utan försöka hålla oss uppe i norr, både på den svenska och den finländska sidan. Jag är dock väldigt nöjd över 2017, det kändes som ett år av balans och lugn och många roliga projekt!

Inga kommentarer: