onsdag 27 december 2017

Dan efter dan efter...

Jag tänker att det är väl dumt, två samma dag? Samtidigt, var det så här det var innan jag började jobba heltid, att jag faktiskt hann tänka och reflektera där emellan och skriva blogginlägg? Att det helt enkelt är därför det inte blir så ofta nu för tiden? Också, att jag inte vet om folk läser bloggar längre. Jag själv är däremot för tillfället inne i en bloggläsarperiod, kanske för att jag inte riktigt orkar scrolla genom instaflödet.

Den här julen har varit lugn och skön. Det enda jag har behövt är frånvaro av människor efter att ha tipsat cirka sjuttontusen personer om vad de ska ge sina släktingar och vänner i julklapp. Bara häng med Cyklisten, mat, choklad, böcker och filmer. Man lägger på t.ex. The Odyssey från 1997 och pausar efter en timme för att man är tvungen att sova i en kvart. Sen vaknar man, kokar lite kaffe och pratar om livet. 

Att jag blev förkyld dagen efter julafton efter att ha hållit mig frisk hela hösten kom knappast som någon överraskning, men som tur gick det att stanna hemma från jobbet en dag till. Sen väntar några ynka timmar jobb på fredag, och så är jag ledig i ytterligare tre dagar. 

Idag har jag sovit lite, kollat på tre avsnitt av The Crown säsong 2 (så genialisk scen när drottningen får sitt hår klippt, har ni sett det vet ni säkert vad jag menar), läst i Philip Pullmans The Book of Dust, och surfat lite. Pullman, förresten. Herregud vad bra han är! Det var så längesen jag läste His Dark Materials-trilogin att jag hade glömt hans kvicka formuleringar och fantastiska sätt att inte berätta för mycket, utan faktiskt gestalta istället för att beskriva. Fick tips om att hela trilogin finns i nytryck på engelska med omslag av samma illustratör som har illustrerat The Book of Dust. Jag kan ana ett besök på Science Fiction-bokhandeln inom kort...


2 kommentarer:

Jessica sa...

Jag läser absolut!

Hade nya Pullman hemma en sväng från biblioteket, men ugh inbunden och tidsbrist.. Men kanske någon gång igen!

Nina sa...

<3

Den var ganska tjock, men när jag väl började läsa gick det undan!