måndag 14 december 2009

Finland-style II

Jag kom just hem från lussekattsbakning initierad av norska O som lyckades med mycket gott resultat. Det blev riktigt Lucia-firande med adventsljus, dikter (!), glitter i håret och luciasång. Eller något som liknade luciasång, en blandning av norska och svenska ord till Sankta Lucia-melodin. Men aj vad man får magknip av nybakta bullar. Det visste jag ju nog men de var så goda. Jag vet inte om tyska A och engelska P blev förstkräckta av min och O's plötsliga traditionsiver men de påstod i alla fall att de tyckte om lussekatterna. Nu längtar jag efter julen.

3 kommentarer:

Jessica sa...

ibland blev jag riktigt patriotisk i Gbg, t.ex. har jag väl aldrig firat självständighetsdagen med sån iver som förra året. När kommer du hitåt? Finland eller allra helst Åbo? :)

Nina sa...

Finland blir det i början av nästa vecka och Åbo till nyårsafton plus några dagar. Åker sen från Åbo via Tammerfors tillbaka till London. Hoppas att vi hinner ses!

Jenny sa...

Okej - räknar med dejt nyårsafton plus några dagar då. PUSS.

Iskall vår

Det finns inte så mycket att säga om februari, det var en månad som gick fort, den var bättre än januari (krävs iofs inte mycket för att lyc...