tisdag 10 december 2013

Inte bara gnäll men litegrann


Vägarbetet vi också kan kalla för mina tänder har idag varit med om ytterligare en etapp i jakten på det perfekta leendet. Haha. Nej, det är verkligen inte några kosmetiska åtgärder som utförs, idag inleddes rotfyllandet av en av mina tänder, resten ska göras efter jul. Eller resten och resten, under den perioden kommer det säkert att dyka upp ännu flera hål. Jag är inte bitter, eller det är jag, för det är så sjukt dyrt med tandvård i Sverige. Nu har jag inte gjort någon rotfyllnad i Finland och jag förstår att det inte är billigt med all specialutrustning som används, men det är verkligen ett problem om jag som trots allt har ett jobb blir tvungen att tänka efter både en och två gånger innan jag bokar en tid just för att det kostar så mycket. Vad händer om man saknar inkomst?


Förutom sådana tråkiga (men viktiga) åtgärder så har jag varit i Stockholm under helgen för att hälsa på storasyster Sara.

Sara var julharmonisk
Jag var tydligen sur. Fast tror mer på hungrig just här.
Stor entusiasm inför julskinksbestyren
Eftersom varken jag eller Sara kommer att fira jul hemma i Jakobstad i år tjuvstartade vi lite med både julklappar och julmat, inklusive hemgjord morotslåda som blev väldigt god. Kallt var det, men så skönt att komma bort en helg. Jag har inte åkt någonstans sen semestern i somras så det var verkligen välbehövt. 

Tandkrånglet gjorde att jag blev tvungen att ta tjänstledigt idag, inte jättetrevligt att stå och dregla på kunder med halva ansiktet bedövat. Resten av dagen ska delvis gå till att promenera hem med min punkterade cykel. Det var ju storm här förra veckan, en storm som råkade infalla samtidigt som ett av mina öppningspass. Till den som undrar kan jag meddela att storm + fruset snöslask på cykelbanorna + punktering + fullbokade taxibilar inte är ett så hemskt kul sätt att inleda dagen natten på. 

Sammanfattningsvis: yay för Stockholm och julfirande, bu för trasiga tänder och dåligt cykelföre.

2 kommentarer:

idiothman sa...

Jag har också punktering, morr! Har inga verktyg att fixa med, och om jag för den till pyöräkorjaamo kostar det ca 40€. Tror att jag traskar ett tag framöver =)

Nina sa...

Ska försöka få L att lära mig fixa själv, det är ofta så mycket söndrigt glas som ligger på gatorna att man får punka typ en gång varannan månad. Traska hade jag gärna gjort ifall jag inte hade varit tvungen att cykla till flygbussen när jag har öppningspass...