söndag 29 maj 2011

Plan B

Visste någon att man kan få jäkligt ont i sin högra axel om man inte har cyklat sedan september? Nej, jag trodde väl det. Så är det i alla fall, men det var det värt. Nästa steg skulle bara vara att fixa en cykel i Göteborg eftersom det ser ut som om att det kommer att fortsätta vara min boningsort i höst. Jag hade också lite andra eventuella höstplaner, men de ser inte ut att bli av och jag försöker fråga mig själv: hördu Londonina, blev du inte besviken nu? 

Det officiella svaret: Nej inte alls, vad skönt att inte behöva stöka och flytta en gång till.
Det ärliga svaret: Ja, det är väl klart, men det är skönt att inte behöva stöka och flytta en gång till.

Skillnaden mellan svaren är tillräckligt liten för att jag ska vara nöjd. Ibland brukar jag komma med välvalda tips (som jag är säker på att ni alla skriver ner i era specialhäften som ni använder för att nedteckna mina visdomsord), denna gång lyder tipset: om det bara går, se till att plan B också lika gärna kunde vara plan A, det underlättar märkbart.

Den som tyckte att detta var världens sämsta tips någonsin kan jämföra det med det visdomsord som talaren på syster Es dimission valde att avsluta festligheterna med:

Talare: "Tandkrämstuben är som mamma. Den tar aldrig slut."

4 kommentarer:

ellen! sa...

alltså, jag fattar inte. vadå tandkräm?

Nina sa...

Det undrade alla andra som satt och lyssnade också.

Hannah sa...

Hurra för Göteborgsplanen! det har låtit som att du minsann inte är färdig med staden. Och vilkendera höstplan det än blivit hade det varit både jobbigt och roligt, så det kunde inte ha blivit bättre än så här (och jag har noterat tipset i en av mina små, blå böcker). PUSS!

Nina sa...

Hannah: jo, jag tror att det blir bra faktiskt, det har nog varit en ganska konstig känsla att försöka förbereda sig för en till eventuell flytt.

Kram!