onsdag 22 januari 2014

Filmfestival

Så kanske jag får dra på mig kläderna då, sätta mig på cykeln och cykla hemåt i den isande motvinden, slänga in mina grejor och gå till tandläkaren för fortsatt rotfyllnadsjobb. Det lockar väldigt som ni förstår. 

Idag är det min söndag, sen blir det jobb i fyra dagar igen. Det var väldigt välbehövd ledighet. Nästa vecka är det filmfestival igen, hittills har jag bokat fyra filmer:

  • Half of a Yellow Sun baserad på Chimamanda Ngozi Adichies roman med samma namn (som jag inte ännu har läst, fy skam på mig!)
  • Qissa, en indisk film som handlar om en man som önskar sig en manlig arvinge och som i brist på detta bestämmer sig för att uppfostra sin yngsta dotter som om hon var en pojke.
  • Human Geography, en dokumentärfilm av Claire Simon om människorna på tågstationen Gare du Nord i Paris
  • Quod erat demonstrandum, rumänsk film som handlar om en matematiklärare som försöker smuggla ut vetenskapliga dokument ur landet. 
Det ska bli jättekul, dessutom kommer ju Martina hit också! Synd bara att syster yster den yngre inte är här, då hade veckan varit komplett.
 

Inga kommentarer:

Ett hopp till en vår

Det är som det brukar vara, månaderna segar sig fram tills de inte gör det, tills de tar ett skutt och barnet plötsligt frågar när är det so...