onsdag 30 maj 2018

Det här måste vara den bästa tiden

Nu har jag simmat två gånger. I maj! Trots att jag bor på Västkusten är det en bit till närmaste badställe, i sig har jag verkligen inget emot att simma ensam men det är lite tråkigt när vägen till vattnet är så lång. Igår lyckades jag som tur muta Cyklisten genom att ta hans del av disken, och trots att han var på lite muttrigt humör simmade till och med han till sist. Vi drack varsin öl på klipporna (thank god för alkoholfri öl!) innan vi cyklade hemåt, vilket i praktiken betyder uppåt eftersom vi bor på en höjd, vi var nog svettigare när vi kom hem igen men det var det värt!


Jag blir så otroligt glad av att simma, och det känns underbart att kunna börja ta revansch på fjolårets pissommar redan nu. Det var inte ens kallt i vattnet.

I övrigt försöker jag klämma in mig i mina vanliga kläder men det går sämre och sämre. Jag lyssnade på en intressant podd med författtaren Marie Björk som har skrivit boken Vi ska ha barn. Handbok i jämställt föräldraskap (som jag inte har läst än) där hon nämnde att det är extremt ovanligt att blivande föräldrar delar på kostnaderna för mammakläder. Så intressant, och den tanken hade faktiskt inte slagit mig! Jag tycker i och för sig om att handla kläder även om jag försöker vara restriktiv, men just inhandlandet av mammakläder har varit så gott som omöjligt eftersom det bara finns ett alternativ, H&M, som jag helst vill undvika. Därför har det faktiskt blivit ganska dyrt eftersom jag istället har valt att köpa på nätet från Boob Design, som dock har ett miljötänk både i material och produktion som jag verkligen är villig att betala för. 


Samtidigt, när jag klickade hem min andra mammaklänning och mina andra par tights för en liten stund sedan kunde jag ändå inte låta bli att tänka att "det här var väl ändå lite onödigt", och att Cyklisten nog kommer att tycka att jag slösar pengar på fånig klädshopping. Så dumt! 

Jag tycker verkligen att det är någonting vi borde diskutera, för egentligen är det väl helt självklart att mammakläder inte är något man enbart handlar av fåfänga och flärd. Det skulle vara så intressant att höra om någon annan har reflekterat över detta!*

*Dessutom: inget fel på fåfänga och flärd och är det inte kanske extra viktigt att få känna sig fin och bekväm när man har ett sparkande barn som växer i ens kropp?

Inga kommentarer: