tisdag 11 juni 2019

En helt vanlig dag

Idag är ingen helt vanlig dag för idag gick vi av någon anledning upp kvar över fem (---) så allt är off med en timme ungefär. Men i vanliga fall kan en vanlig dag för mig och Lillcyklisten se ut ungefär så här numera:

Lillcyklisten vaknar med ett skrän ungefär kl.06, inget joller här inte. Oftast får han mysa med mig i sängen en liten stund tills han blir odräglig och försöker äta upp sänglampan, då kliver vi upp och äter frukost. Gröt till honom, smörgås, joghurt och kaffe till mig.

Fokuserad läsning
Vi leker nån timme, jag kanske diskar lite, sen är det amningspaus. Lite mera lek, och sen när det börjar gnuggas i ögonen strax efter åtta läser vi böcker och så är det dags för Lillcyklistens första tupplur ca 08:30. Jag önskar att jag hade fått en timmes paus här, men oftast sover han bara i 30 minuter.

När han vaknar upp är det mellanmål, oftast lite mosad frukt och en smörgås med leverpastej på. Sen brukar vi bege oss iväg på någon form av aktivitet, kan vara allt från att handla mat till att gå till bibban, eller som här nedanför, till Västerbottens museum som har stora ytor och en lekhörna (och gott kaffe). Om vi inte ger oss iväg blir det lätt gnälligt hemma så det är lika bra att ta sig ut.


Lunch blir det runt 11:30, ibland hemma och ibland på café / öppna förskolan / stadsbibban (som har ett familjerum med mikro i barnavdelningen, genialiskt!) eller var vi nu befinner oss. En burk 8-månadersmat blir det då, de flesta varianterna brukar gå ner så länge han har något annat han får tugga på på egen hand. Ungefär en timme efter det ammar vi igen, och det är det hela på amningsfronten nu faktiskt. Skippade kvällsamningen för ett par veckor sen så att det skulle bli lättare att turas om med läggningen och det gick helt utan protester.

Tupplur nummer två brukar infalla ungefär kl.13, och ofta sover Lillcyklisten lite längre då, men det kan verkligen vara allt från 30-90 minuter. Segt med dessa korta tupplurer men de är faktiskt lättare att hantera nu sen han har börjat sova hela nätter, tack och lov!

Sen är det mellanmål igen, frukt eller joghurt eller grönsakspuré, lite beroende på vad som finns hemma. Han äter bättre och bättre på egen hand men det mesta hamnar fortfarande i haklappen så man får vara där och peta in med sked samtidigt.

På eftermiddagen brukar vi gå till parken om vädret tillåter, det finns en lugn och bra park bara ett kvarter bort där det oftast är många andra barn. Igår fick han äntligen fart efter att mest ha suttit stilla och betraktat och kröp runt runt och försökte äta småsten.

Observera att hans mössa helt otippat matchar mössan på byxapplikationen. Loppis ftw!
Ungefär 16:30 är det middagsdags, då blir det igen en 8-månadersburk (har typ helt släppt det här med att laga barnmat, hinner ju knappt laga mat åt mig själv...), och efter det brukar han leka ganska nöjt för sig själv så jag hinner röja lite i köket och fixa middag åt mig och Cyklisten som brukar vara hemma ungefär vid kl.19. 

Det är verkligen världens matrace på kvällen, för typ en timme senare, ungefär kl.18, är det kvällsgröt. Sen är det tandborstning, bokläsning och läggning som gäller, för tillfället somnar han nån gång mellan 18-19 och sover alltså just nu hela natten, ungefär 11 timmar brukar det bli. Så. Sjukt. Kan ej beskriva min tacksamhet över detta.

Det var det, ett typiskt snarkinlägg för den som inte har barn, men ovärderligt för mig själv om några år när jag har glömt bort allt om bebistiden! Bebis och bebis förresten, idag tog han åtta steg...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart att läsa! Och så gulliga bilder! Jag läser nog alla dina blogginlägg fast jag sällan kommenterar. Och som du skriver är det bra för dig/er att dokumentera den här tiden. Man glömmer så lätt. Mamma/Mormor

Nina sa...

Ja, man glömmer verkligen fort, det är både för och nackdelar med att man tvingas leva helt i nuet med ett litet barn. <3

Iskall vår

Det finns inte så mycket att säga om februari, det var en månad som gick fort, den var bättre än januari (krävs iofs inte mycket för att lyc...