måndag 5 november 2012

Hem och längtan

Nästan samtidigt som jag inser att jag på allvar tycker att det bästa alternativet för min julhelg är att jobba på julafton eftersom det betyder några extra lediga dagar får jag en sugande känsla i maggropen. Den brukar slå till då, min hemlängtan, då när jag vet exakta datum för när jag kommer att vara hemma. Tydligen kommer den sig inte av ovisshet utan tvärtom, av vetskapen om att jag faktiskt ska åka hem. 

Hela hösten har jag varit inställd på att jobba under julen och den biten tycker jag fortfarande är okej, jag tycker till och med att det kommer att bli ganska kul. Dels eftersom det alltid är en speciell stämning på flygplatsen, dels för att jag har hört mycket gott om att jobba på julafton. Och det må låta präktigt, men det finns liksom ingen orsak att gå omkring och jaga upp sig över sånt man inte kan påverka. 

Men för att det inte ska bli för deprimerande att komma hem till en tom lägenhet tror jag bestämt att jag ska gå all in med julpynt det här året. Julgran, ljusstakar, ja rubbet, som man skulle säga här i Sverige. Det ska helt enkelt bli den bästa underligaste ensamjulen ever.

Fast så fint som det var den smällkalla julen 2010 kommer det knappast att bli.


7 kommentarer:

Jessica sa...

Oooh vilken fin bild! Bara att konsultera pyntmästaren om du har frågor ;)

Nina sa...

Tack! Det var så sjukt vackert, -30 grader och strålande sol.

ylva sa...

håh, tänkte först att den där bilden var snodd ur någon väggalmanacka - fantastiskt vackert!
gällande julpynt kan jag tipsa om ett loppis som en svensk vän lotsade mig till i dag: Smyrna-loppis på Hisingen. Typ halva lokalen var full av ljusstakar och stjärnor och dukar och allt världens, ackompanjerat av julmusik och ivriga tanter som sprang runt och fixade. (inser att oddsen för att du redan känner till det här stället är rätt höga, men för att nu ta rekommenderingsuppmaningen på allvar tipsar jag ändå!)

Maria sa...

Så fin bild! Nu blir jag väldigt sugen på vinterfoto. Snö hitåt, tack!

Jonna sa...

Såg den här bilden och tänkte på dig:

25.media.tumblr.com/LaDSyIAM2mlykh76PhvMvxLvo1_400.jpg

Kram!

Jonna sa...

Ja, tänkte på dig alltså för att det handlade om litteratur. Det blev lite tokigt formulerat där före.

Nina sa...

Haha, vad fin! Den borde man ha på väggen.