söndag 11 november 2012

"I'm flying, Jack!"

Det har varit en sådan där vecka då jag har jobbat många tidiga morgnar med väckning mitt i natten så det har inte blivit så mycket av bloggandet. Men jag börjar sakteligen vänja mig vid min nya vardag. Helt har jag inte vant mig ännu, jag tycker exempelvis fortfarande att jag ska få unna mig en massa saker i matväg när jag har jobbat mina tidiga skift, inte riktigt hållbart i längden även om det just nu är väldigt trevligt. 

Tills nästa gång en liten rekommendation: se om Titanic om ni inte har gjort det. I alla fall om ni var kring tolv när den kom. Jag hade tänkt se om den länge men så blev det äntligen av härom kvällen, visst, det finns en massa löjliga element i filmen, men jag tycker faktiskt att den fortfarande fungerar. I alla fall i mitt nostalgiska elvaåringsskimmer. Det är väl så med vissa filmer som man helt objektivt skulle ha en del invändningar emot men som kommer alldeles rätt i ens liv. Man är liksom utan tvekan den allra främsta målgruppen.


5 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

Precis vad jag ska göra. Se om Titanic. Inte för min egen skull egentligen utan för att det ena barnet tjatat om det rätt länge... Och jag är inte helt omöjlig på den punkten.

Nina sa...

Utmärkt, då får du komma med en belysande analys sen. Tror det är för mycket nostalgi inblandat för att jag ska kunna göra en sådan. Hehe.

Mia Skrifver sa...

Lysande analys. Inga små krav du ställer på en som bara tänkte titta på en film med en ivrig dotter.

Sofie sa...

Jag har också en soft spot för Titanic.

Gick inte ofta på bio i min ungdom (det var ett stort projekt när man bodde långt ute på vischan), men såg den tillsammans med några vänner på lilla sunkiga biografen i Kokkola. Blev överväldigad av hur mäktig och sorglig den var och hur mysigt det var att gå på bio.

Övervägde att gå och se 3D-versionen här i våras, men det kändes inte helt nödvändigt. Hmmm...

Nina sa...

Mia: Ivrig dotter, ivrig schmotter. Erkänn nu bara att det är du som vill se om den.

Sofie: Jag har fortfarande inte fattat grejen med 3D. Om jag vill ha något i 3D ser jag mig omkring, typ. Det är liksom inte den upplevelsen jag är ute efter när jag går på bio. MEN, skulle gärna se om Titanic i originalformat på bio en gång till!