lördag 9 februari 2013

Den gode herr R

Tiden gick så snabbt den här veckan att jag bara hann gräma mig över att man inte kan få tag på Runebergstårtor i Sverige innan själva Runebergsdagen hann passera. Men! Jag fick tips om ett bra recept som jag var tvungen att testa eftersom Runebergstårtan är min absoluta favoritbakelse i världen. 

Hanna väntar med spänning...
Konsistensen blev precis så grynigt perfekt som vi hoppades. Ett bra knep för att få den
rätta formen som Hanna kom på var att vända tårtorna upp och ner.

Vilka snygga tårtor alltså. Indränkta med 50/50 punsch och äppeljuice och herregud så goda de blev.

5 kommentarer:

Mathilda sa...

Hej! Jag har för mig att jag inte är så förtjust i Runebergstårtor, man idag under Johannas plättbrunch konstaterade vi att jag antagligen inte ätit riktigt bra sådana heller. De här som ni har lagat ser faktiskt goda ut! :) Förresten, jag heter mathildaformgivare nu, inte hilldur. :) Kram!

Nina sa...

Namnbytet är noterat. :)

Jag tycker mig minnas att det är ganska svårt att få tag på riktigt goda Runebergstårtor i Finland också, jag tycker själv om att de är ganska ordentligt indränkta. De butiksköpta är ju tyvärr ofta ganska torra.

ylva sa...

Åh, vad fina de ser ut! Önskar att jag hade varit lika driftig, februari känns onekligen tommare utan runebergstårtor. Försöker kompensera med överkonsumtion av fastlagsbullar, men det är ju inte riktigt samma sak...

Nina sa...

Kanske vi kan fixa nån god efterrätt på onsdag?

Anonym sa...

Ser supergoda ut, och ja, JA! Runebergstårtor SKA vara ordentligt dränkta, lika visst som fyllningen i fastlagsbullar - "semlor" för de svenske - ska bestå av mandelmassa, absolut inte den förhatliga jordgubbssylten.
Däerom må påven utfärdxa en bulla (bulle?) innan han avgår.
Hilsen
Pappa