fredag 7 juni 2013

Dammstin

Landade på ett lagom varmt Mallorca, träffade en vän som landade innan mig, åt äckliga (men många) hamburgare på flygplatsparkeringen i väntan på våra tre resterande reskompanjoner, åkte österut över en nattsvart ö (stjärnorna!) och somnade i ett eget rum (vänner som vet att man snarkar och ger en enkelrummet är också stjärnor). 

Att vakna till vågskvalp, jo just så klyschigt. En hel vecka av bara lugn och ro med nästan alla av mina bästa vänner från Jakobstad. Det där då man kan varandra så väl att man inte behöver göra upp några hushållsplaner, allt bara flyter på, någon diskar, någon lagar mat, någon latar sig, nästa dag är det ombytta roller. Att skratta så man nästan gråter, att lära sig en konstig sång/ramsa på dialekt om någon som kör ett lik ner i diket. Kaffe på terassen, öl på stranden. Men också, att gå omkring med en liten skön saknad i magen. Att det inte är tråkigt att komma tillbaka till vardagen utan lika bra som att åka på resa.

Ni ska få lite semesterskrytbilder, lite senare någon gång. Och sen blir det nog snart sommartakt här. Så många cykelturer som ska cyklas, så många böcker som ska läsas i solen. På tal om det förstås, har ni någon planerad sommarläsning? 

Inga kommentarer: