fredag 4 oktober 2013

Sus och dus

Vad har egentligen hänt med musiken? Musiken jag brukar hitta genom att snorkla bland musikbloggar, djuphavsdyka ner i årsbästalistor. Den enda nya musik jag lyssnar på för tillfället kommer från annat håll och på ett lite passivt sätt, jag frågar vem är det här, det är bra och får ett svar som jag inte alls minns. 

Jag var i alla fall på en spelning i onsdags med Brooklynbandet Small Black, de var rätt bra. Men detta eviga öronproppsdilemma. Det stänger ute så mycket ljud. Det känns inte som att man är på plats och det är så himla tråkigt. Men eftersom jag har stressrelaterad tinnitus i mitt vänstra öra - ett litet pip som (numera väldigt sällan) dyker upp när jag ska gå och lägga mig, men bara om jag känner mig riktigt stressad - och dessutom ibland pulserande tinnitus, också väldigt sällan, (som jag precis lärde mig att det heter) som gör att man liksom hör blodet pulsera i ytterörat  i högra örat är det dock en dum idé att inte använda propparna. Fast man borde köpa såna där riktigt bra varianter. Tänker det varje gång, och sen glömmer jag det tills jag står där och klämmer in skumgummipropparna.

Vilken tur förresten att det finns andra djurexperter på internätet förresten, som Linnea till exempel. Ska fråga henne nästa gång jag tror mig se ett lejon. 

Slapp fredagsförmiddag, strax dags för jobbet. Konstigt att jag nästan alltid ändå har fredagskänsla även då jag jobbar. 

Känner mig som Bert. Hej svej leverpastej och så vidare.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Hmm, jag hör också ibland blodet pulsera, eller typ hjärtslagen "i örat", händer tack och lov väldigt sällan men hade inte alls fattat att det kan vara någon slags tinnitus.

Fniss fniss förresten åt att det pga konstig syftning ser ut som om du precis lärt dig ordet "sällan". Oj vitsi vad roligt :P Pelle pelle!

Nina sa...

Tydligen ska det oftast bero på för spända axlar, det stämde bra på mig sist i alla fall.

Haha! Well spotted. Vem vet, kanske jag har börjat använda "sällan" just precis den här veckan. :D

Kristin sa...

På tal om musik kan jag ju bifoga den cover jag lyssnar mest på den här helgen: http://www.youtube.com/watch?v=oSvZbOSV9DU Det börjar på 1:20

Jessica sa...

Nå det där med spända axlar känns ju igen så..!

Nina sa...

Tack Kristin!

Jessi: Ganska skönt att få en förklaring tycker jag. Men obehagligt är det.