onsdag 2 november 2016

NaNoWriMo

Sanningen är att jag skriver här just nu för att jag undviker att skriva annat. Som någon kanske har sett här på sidan om ska jag försöka mig på NaNoWriMo i år igen, det går alltså ut på att man ska skriva 50 000 ord på 30 dagar under november. Jag var också med för två tre år sen och hade då knappt ens en flummig idé om vad jag kanske ville skriva, men fick ändå ihop det. Det var som ett bevis för mig själv att jag kan skriva så långt om jag är tvungen. Men ärligt talat blev det jag skrev riktigt, riktigt oanvändbart. Fast det gjorde inte så mycket eftersom jag ändå hade bevisat för mig själv att jag kunde skriva den textmassan bara jag koncentrerade mig.

I år har jag något av en lite mindre flummig idé, någon form av intrig och lite tydligare riktning. Skulle det inte vara ironiskt om det gjorde att jag inte klarade projektet? 

Idag är jag hemma från jobbet, såklart inte på grund av NaNo, utan för att jag är sjuk. Huvudet fullt av snor och trötthet, trodde jag skulle klara mig med en förkylning den här hösten men vad gör man. Vad gör man? Man vilar och skriver, kanske. Jag tänker att det kan gå att göra så här:

600 ord på morgonen
600 ord under lunchrasten (när jag jobbar)
600 ord på kvällen

Då borde jag få ihop drygt de 1600 ord jag ska skriva varje dag. Vad tror ni?

3 kommentarer:

Kugge sa...

Tycker du har en bra plan! Jag har fått värsta möjliga start pga skitmycket jobb, men det är bara att bita ihop. Ännu en halv timme kvar av det här dygnet, tänkte klämma ur mig några ord till. Heja heja vi!

Mia Skrifver sa...

Instämmer med Kugge. Bra plan. Heja.

Nina sa...

Kugge: Argh, segt när man inte kommer igång som man skulle vilja! Jag tänker också att jag borde försöka skriva några ord mer varje dag än den egentliga kvoten, men vi får se. Heja tillbaka!

Mia: Tack! Får se hur det går, än så länge känns det kul!