måndag 15 mars 2010

Hundraklubben?

Märkte just att mitt förra inlägg var det hundrade på den här bloggen. Hurra. Eller? Är ganska dåligt på att inse betydelsen i sådana saker (fast Prosas födelsedag glömde jag ju åtminstone inte). Min lösning på min plötsliga släng av sentimentalitet i lördags var att gå på bio, såg Crazy Heart med Oscarsbelönade Jeff Bridges och coola Maggie Gyllenhaal. Jag är en aning svag för filmer som handlar om musiker, får en enorm kick av att se andra kämpa med låtskrivande och ångest. Snygg cinematografi och duktigt skådespeleri, trots att jag har gått på bio en hel del i år var nod det här en av de bättre filmerna jag har sett (tillsammans med A Single Man som jag också kan rekommendera).

Den här veckan är också värd ett litet hurra för våren som äntligen är här på riktigt. Nu går det att sitta utomhus och dricka kaffe när solen är framme. Idag var Gordon Square totalt fullproppad av studerande som åt sin lunch utomhus. Det betyder förstås att bibban inte lockar direkt men man kan väl inte begära hur mycket som helst. Nu är det bara två veckor kvar av den här terminen, sen börjar mitt mystiska månadslånga påsklov.

(Förresten - läser att broar rasar och att Beckham ska opereras på Mehiläinen - vad är det som händer med Åbo?)

4 kommentarer:

Lisa sa...

Åbo gör sitt bästa för att bli mer intressant än London, men det går nu sådär. Broraset är antagligen det mesigaste i världshistorien, två milli i timmen var det senaste jag läste. Och med tanke på att det fick var och varannan människa att gå runt och nynna på "London Bridge is falling down", så är det nog fortfarande den staden som leder uppmärksamhetsligan.

Kristin sa...

Jag gillar att de på Vasabladet skrev att kirurgen aldrig tidigare opererat Beckham, men nog sett honom spela. Det är ju ganska irrelevant. Lyckas man bättre om man opererar någon för en andra gång, och varför skulle Beckham ha opererats i Finland tidigare? Lite sånt börjar jag tänka på. Samtidigt som jag inser att jag just nu är i helt fel stad. Åbo kommer fyllas av stalkers nu, och det vore kul att följa från ett caféfönster.

Nina sa...

Lisa: den sången hade jag helt glömt bort men det var ju ganska lustigt!

Kristin: säker på att du inte skulle vara en av alla stalkers? ;)

Jessica sa...

ojoj, hundra redan, snart kommer du ju ikapp mig! :)

Jaja, årsfester och broras. Släng dig i väggen London!