söndag 7 mars 2010

Långpromenad

"It's freezing outside" skriver jag till E så hon iklär sig sina varmaste islandsyllekläder. Men när vi börjar vår promenad mot Natural History Museum är det visst inte så kallt längre och solen värmer våra ansikten när vi köper varsin kaffe och strövar genom - ja, vad strövar vi igenom egentligen? Jag hade tänkt ta med mig en karta men det blev inte riktigt så. Efter en lång promenad med vissa konstiga omvägar förbi finska ambassaden hittar vi äntligen fram till NHM. NHM ligger strax söderom Hyde Park och innehåller bl.a. en låtsas-Tyrannosaurus Rex som rör på sig och är lite läskig, riktiga dinosaurieskelett samt diverse uppstoppade djur. Trots våra omvägar hinner vi se konstiga fula råttliknande vesslor, en stor urtidssköldpadda och en hel del riktigt konstiga djur. Förvånansvärt många nya bekantskaper med tanke på att jag har varit en aning besatt av naturprogram.

När vi sätter oss på tunnelbanan på väg hemåt har vi promenerat i åtminstone tre och en halv timme, våra kinder är röda och magarna kurrar. This is how I like my Sundays.

1 kommentar:

Jessica sa...

Låter riktigt trevligt!

Iskall vår

Det finns inte så mycket att säga om februari, det var en månad som gick fort, den var bättre än januari (krävs iofs inte mycket för att lyc...