torsdag 4 mars 2010

Sympatiislänning

Anledningen till denna veckas brist på blogginlägg tänker jag (enligt överenskommelse) skylla på E och hennes isländska brännvin som inledde en mycket lyckad kväll och en mindre lyckad dagen efter. Anledningen till det isländska temat var det isländska bandet FM Belfasts spelning i Shoreditch. Stället var bra, musiken var otrolig (jag har fortfarande ont i vaderna efter att ha skuttat lite sådär smågraciöst i takt med musiken) och sällskapet ännu bättre. Om jag fortsätter att bli vän med islänningar i den här takten kan jag snart flytta till Reykijavik och känna mig ytterst välkommen.

Imorgon ska E's födelsedag firas men denna gång tackar jag nog nej till det isländska brännvinet. Men om någon är intresserad så påminner smaken om OP och det är definitivt godare än den finländska varianten. Kanske ett tips inför midsommaren.

Märkligt nog är det bara två veckor kvar av den här perioden vilket betyder att resten av våren kommer att vara helt ostrukturerad och ämnad för studier. Inga flera föreläsningar, inga post-seminarie kaffestunder. Trots det är det två månader kvar tills terminen officiellt är slut. Hittills ser det ändå ut att hända en hel del: i slutet av mars åker jag till Frankrike och sen blir det besök av ena halvan av familjen.

Nedan en av de mindre misslyckade bilderna från tisdagens spelning.


3 kommentarer:

Hannah sa...

ah!! så glad! jag blir! själv sitter man i vinylskivefylld takvåning i reykjavik med ny isländsk vän som blir ytterst glad då jag läser ditt inlägg för honom och han säger att jaaa, de är ett otroligt fint bänd och när de spelar är det minsann fest. stor isländsk kram, saknar dej.

Hannah sa...

p.s. hurra hurra för den underbara loureedintweed...

Nina sa...

Åh det låter fint, jag ska vidarebefordra dina intryck till Elin! Såg du dagens? Phil Spector som rektor... muahahaha.