måndag 6 juni 2011

Juli i juni

En jäkligt bra grej med att tillbringa början av sommaren lite längre söderut än vad jag är van vid är att jag får uppleva julivädret två gånger. Här kallas det antagligen junivädret, men nej, se där tar Göteborgarna fel. Rosorna blommar, alltså är det juli. Jag klarade faktiskt den obligatoriska filosofikursen i logik, sådeså. 


Idag har det varit Sveriges nationaldag vilket inte har märks förutom på att många butiker har varit stängda och på att det har hängt flaggor lite här och var. Samt besynnerligt nog för att en massa människor har gått klädda i vitt. Är det nånting som hör till månntro? Mitt firande (om vi nu vill kalla det så) har gått ut på att konstatera att havsvattnet är extremt mycket saltare här än uppe i Bottenviken men att det går bra att plaska omkring i det ändå. 

Det här inlägget kan för övrigt ses som en illustration till varför jag vanligtvis inte bloggar under sommaren. Inte så intressant att läsa om hur många gånger jag har simmat liksom. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har ett alldeles otroligt juliväder här också! Idag har det varit typ 30 grader på eftermiddagen och det ska det bli varje dag denhär veckan. Imorgon ska jag delta i damernas Nice Run (fast för min del blir det Nice Walk), en ca 5 kilometers sträcka börjandes i Gamla hamn. Längtar efter simning! Vi sover i Fäboda i veckoslutet så det ska nog bli av.
Mamma

Nina sa...

Oj, det låter jätteskönt! Här har jag jättemånga handledningskommentarer att ta itu med, tror nog att det kommer att spilla över på det s.k. sommarlovet.

Anonym sa...

Nu har jag varit på Nice Run - i 28 graders värme. Och jag sprang! Inte hela tiden, men dock. Blev riktigt imponerad av mig själv! Vad skönt att få skryta...
Mamma

Nina sa...

Vad duktigt, jag är superimponerad!