torsdag 2 juni 2011

Radioknarkare

Det började med ett försiktigt lyssnande på kulturdebattprogrammet Nya Vågen, efter det betade jag en efter en av de intressantaste sommarpratarna och sen - ja sen fick jag svår abstinens. Det gick inte att lyssna på musik och promenera längre, jag måste ha mera prat i öronen, mera debatt, mer diskussion! Och så upptäckte jag att det fanns så mycket mera. Nu kan jag knappt promenera ett steg utan att ha något av Sveriges Radios kulturprogram i öronen, ibland blir jag nästan skrämd över tanken på att jag inte har vetat om hur himla bra radio kan vara. Tänk så många andra det måste finnas som inte heller har någon aning. 

Här kommer därför några orsaker att börja radioknarka:

1. Kulturradion Kosmo med tema Medborgare - gripande men handfast intervju med författaren Aleksandar Hemon som bland annat har skrivit boken Lazarusprojektet
2. Bokcirkeln bestående av Babben Larsson, Johanna Thydell, Lars Gustafsson och programledare Marie Lundström läser Haruki Murakamis Fågeln som vrider upp världen
3. John Ayvide Lindqvists sommarprat
4. Elisabeth Åsbrinks sommarprat

Och det här är bara några få exempel. Lyssna lyssna lyssna!

7 kommentarer:

Josefine sa...

Spanarna låter som om du borde lyssna på ;)

Nina sa...

Jo ja, fast jag tycker ibland att det är lite flamsigt. Flamsig är jag själv liksom så den biten har jag inte så stort behov av =)

mia sa...

Super! Radio med kultur är alltid en höjdare. Bra att du sällat dig till kulturradioknarkarna. Ett särdeles bra gäng.

ellen! sa...

jag äslakr radio vega, hur töntigt det än låter. kaffekvarnen är bäst, å sjörapporterna. det är något mycket rogivande med dem.

Nina sa...

Mia: Tänker mig att det kan bli givande diskussioner vid eventuell intagning på behandlingshem också.

Ellen: Brukade också Vega mig när jag bodde i Finland, då brukade jag mest lyssna på allt utom Stefan&Staffan och gudstjänsterna. Men måste nog säga att SR är flera nivåer vassare.

mia sa...

Lessen Nina, det finns ingen behandling, det är bara att knarka på. SR uppskattar det.

Nina sa...

Äsch då, jag som tänkte mig ett gäng avdankade kulturnördar i en stuga nånstans på landet. Aj nej vänta, det var ju vi förra sommaren.