onsdag 23 maj 2012

Semifinalen

Medan jag väntar på att koffeinet ska kicka in vill jag säga några små ord om den första Eurovisionsemifinalen.

Danmarks låt som bara blir bättre och bättre och som jag nu faktiskt tycker om riktigt på riktigt gick vidare: jee! OCH - de har ändrat i texten! Nu sjunger Soluna Samay inte "like Sahara miss the rain" utan "like Sahara misses rain". You go girl.

Cypern gick vidare: jee! Hon är ju bara för snygg den där bruden. Tycker också att hennes ovanligt mörka röst gör sig riktigt bra i sammanhanget. Jag håller med Ivi Adamou, baby it's all right.

Albanien gick vidare: nooo. Visst, hon har en häftig röst som håller men jag har svårt att bortse från hennes märkliga scenutstyrsel. Eller som någon skrev på twitter igår: "Uuuh, ser nu dreadlocken som hänger som en tarm."

Irland gick vidare: nooo. Kära Jedward, det är inte hälsosamt att vara så där på G. Framför allt för att risken finns att någon med några fler år på nacken kanske väljer att dränka er i det där vattnet som regnar ner på er i slutet av låten. Tänker inte länka till videon, om någon faktiskt vill se den en gång till får den personen skylla sig själv.

Ryssland gick vidare: snark. Jag blir inte särskilt on fire av de här tanterna. Faktiskt inte. Förstår inte grejen. 

Men nu. Där kom den, kaffekicken. Dags att skriva klar hemtentan då.

2 kommentarer:

Mia Skrifver sa...

Word på samtliga kommentarer, med eller utan koffein.

Nina sa...

Den rättvisa har talat.