torsdag 12 september 2013

Läser böcker

Ja, det är vad jag gör just nu. Den senaste veckan har jag läst och läst ut följande:

Philip Teir - Akta dig för att färdas allt för fort
Camilla Wrede & Åsa Träff - Innan du dog
Richard Adams - Watership Down
Sarah Winman - When God Was a Rabbit
*Edit: samt Olga Grjasnowa - Ryssar är såna som gillar björkar
(Säger väl något om boken att jag glömde bort den, den var bra men lite osammanhängande, förstår att det var ett stilgrepp men ibland blev jag mest förvirrad. Läsvärd men lättglömd.)


Den sistnämnda boken av Winman var förvånansvärt bra, verkligen en bok för den som gillade John Greens The Fault in Our Stars, fast kanske lite mindre sentimental. Gillade John Green men det blev lite för smörigt och tryck på gråtknapparna för min smak (jag vet att det gjordes mer subtilt än i de flesta böcker som handlar om människor som är dödssjuka, men ändå). Winman är britt och således (?) lite torrare i tonen. Rolig. Sorglig. Gripande. En typisk mellanbok också, alltså ingen bok mellan böcker utan bok mellan åldrar. 

Nu har jag precis läst hundra sidor i Lev Grossmans Magikerna, en hypad vuxenfantasybok som jag var lite skeptisk till men som jag hittills gillar (dock inte lika mycket som Rothfuss böcker, come on, vad tror ni om mig). Ligger hemma och hostar och känner mig tung i kroppen. Försöker vara huslig trots min förkylning, lagar rotsakschips (rothfusschips?) som inte blir tillräckligt torra och krispiga. Lägger mig ner på sängen igen, vilar, läser. 

2 kommentarer:

Jessica sa...

Rothfusschips, haha! Oj vad du läser, härligt! Hade lite Knausgård-tävling med din pappa på FB, men han vann :)

Fick två ex av den senaste Grebe & Träff (jo, gillar också deras böcker), ska jag ta med den andra åt dig? Och hej, vill jättegärna träffa handendär också när jag är där!

Nina sa...

Skulle mer än gärna äta sådana. Eller? Jag vet inte. Men visste att du skulle nappa på den!

Du får jättegärna ta med nästa G&T (har inte läst de två första, men tänker att det inte gör så mycket). Och vi får försöka styra upp ett möte av något slag. :)