torsdag 4 juni 2015

Sommarlista

Jag tänker på majlistan och om planerna på att sitta utomhus och läsa, och på månaden som blåste bort i en kall vind, och jag hoppas att det inte finns en jinxande parallell mellan bloggosfären och atmosfären. Hoppas att det inte är vi som har Murphys-lagat fram det dåliga vädret med alla våra drömmar om picknickar och solglasögon. 

Men jag är beredd att ta den risken, så här kommer en lista till. Ifylld bland annat av Jessi.

Mina planer för sommaren:

Efter ett par år tillsammans med Cyklisten har något av ett sommarschema börjat sätta sig. Jag är inte helt säker på hur bra det är, att lägga upp tiden på exakt samma sätt varje år. Samtidigt bor ens familjer där de bor och vill man hinna träffa alla och samtidigt ha tid för varandra så finns det kanske inte så många varianter att välja mellan. Och det är ju ett bra upplägg, så det väl antagligen bara jag som analyserar för mycket som vanligt. För som det ser ut nu blir det Österbotten (med en vända via Åland), Västerbotten och sen segling. 

Med storasyster på Åland 2010
Bästa sommarstället:

Släktens sommarställe i den där viken i Österbotten. Men jag har också kommit på mig själv med att längta efter båtlivet - inte så att det förvånar mig egentligen. Det är ändå nånting magiskt med att vakna på morgonen och nästan halvsovandes ramla ner i vattnet för att sen dricka en kopp kaffe i sittbrunnen. 


Favoritsommarblomman: 

Jag tycker om blommorna som blommar kring midsommar i Österbotten, dvs. förgätmigej (också favoritblomnamnet), de där rosa lite "dammiga" ogräsblommorna som ser ut som strutar (?). Alla vilda blommor egentligen, så vackert. Älskar också att plocka blommor, det är väldigt meditativt. 

Här badar simmar jag helst:

Överallt! Var som helst där det går!

Hur länge ska du vara ledig?

Fyra veckor mitt i sommaren, hade ju också en veckas semester när jag var i Lissabon i början av maj. Plus att jag har två semilånghelger nu i juni, en inom kort och den andra under midsommar. Un-der-bart.

Vad ser du mest fram emot?

Att vara ledig, faktiskt inte något mer komplicerat än så. Det här halvåret med nya jobbet har varit väldigt roligt men också väldigt mycket och jag behöver verkligen den där totala ledighetskänslan, barfotapromenerandet och känslan av att inte veta vilken veckodag det är.

Förstås också att träffa familjen, och mina kära Jeppisvänner som jag inte har träffat ordentligt på alldeles för länge. 

Mormor, mor, lillasyster och far under seriös Mölkky-omgång sommaren 2012

Vad kommer du att köpa inför semestern?

Eftersom mitt intresse för att hoppa i vattnet i tid och otid är så stort har jag redan inhandlat en ny simdräkt (jinxvarning igen, jag vet), en härlig 50-talsaktig historia som är ordentlig och stabil, från en riktigt bra tantunderklädesbutik (eller bara underklädesbutik, men ni förstår vad jag menar). Vill använda den NU! Ja, och så kommer jag förstås att köpa böcker också, men det behöver knappast sägas.

Vill simma massor i den här!
Favoritsommardoft: 

Nyponrosor, sommarregn, vedeldad bastu, dagg på gräset mitt i natten... 

Hur kommer du att göra dig illa?

Bra fråga! Det är nästan så jag är lite nyfiken på detta eftersom jag har en tendens att skada mig på de mest underliga sätt, förra året klev jag rakt på glödande grillkol som någon hade lämnat vid havskanten, jag hade precis tagit av mig glasögonen och skulle i och tvaga bort båtsvetten. Jag fick sen linka över klipporna med stöd av Cyklisten och tyckte förstås ofantligt synd om mig själv. Ett par år innan fick jag en muskelbristning i låret efter att ha spelat fyra mål. Så vem vet, jag kanske fastnar med armen i ett grävlingsgryte när jag plockar blåbär?

Vad oroar du dig för?

Jag oroar mig lite för att ha för höga förväntningar på ledigheten, jag vet att jag har en sån tendens som inte alltid är så konstruktiv för folk i min omgivning. Bara det här jäkla vädret skulle skärpa sig skulle jag vilja försöka komma in i sommarstämning innan semestern.

Hur kommer du att minnas din semester sen i september?

Jag hoppas att den kommer att kännas lugn. 

Den ultimata sommardagen:

Den behöver inte innehålla någonting mera än en känsla av att allt flyter på och man gör vad som faller en in. Bara rinner genom dagen och inte tänker efter så mycket. 


Inga kommentarer: