lördag 25 februari 2023

En helt vanlig helgdag


Det är lördag, jag städade på förmiddagen medan barnen lekte, vi gick till mataffären, jag hittade en solvägg och barnen kom på en lek som gick ut på att de gick runt runt på en stenig gång och turades om att sitta i min famn. Så skönt, hann jag tänka, här sitter jag i solen och barnen har roligt. En minut senare har någon trängt sig före den andra, det har utdelats slag i huvudet och ett barn springer långa vägar bort efter att ha fått en skarp tillsägelse om att vi inte slår varandra. Jag skyndar efter med det andra barnet i släptåg, förbannad över att barn nummer ett har sprungit iväg mot en bilväg, någon behöver kissa, en annan hittar en käpp som måste med in.

Puh. Vi gick in, jag lagade minestronesoppa, barnen var förvånansvärt lugna efter lite obligatoriskt jag vill vara ifred och skrika. Nu råder frid i ca en halvtimme till medan Minicyklisten sover och Lillcyklisten kollar på Paw Patrol, jag läser Tessa Hadleys senaste roman Free Love.


Sen bär det av ut igen.

Inga kommentarer:

Ner mot marken, upp mot himlen

Jag lunchar med J och vi hinner påbörja planering inför sommaren, planen är att åka tillsammans utan oäkta hälfter men med barn hela vägen u...