söndag 19 februari 2023

Prata väder

När solen kommer fram känner jag mig som en ny människa, men tyvärr med följden att jag återgår till att vara den gamla oinspirerade människan när den går i moln. Jag letar kläder på Tradera, jobbskor till mig, pyjamas till Minicyklisten, landar i några budgivningar och hinner samtidigt beställa några andra plagg från en helt annan sida. 



Jag läser Julie Otsukas The Swimmers, jag lyssnar på Daniela Kriens Kärlek i fem akter. Jag skriver lite, jag pratar med min terapeut, jag gör yoga på lördag förmiddag och mår ganska bra. Sen blir det något missförstånd, onödiga saker sägs och humöret raseras på en sekund. Det är orimligt och jag går runt med ett skört psyke för tillfället. 

Men sena äter alla maten till lunch trots att allt inleds med skrik och vrål eftersom vi har begått synden att vrida matbordet på andra ledden. Och när båda barnen slevar i sig färslimpa och Minicyklisten till och med äter potatisen som han brukar rata och någon säger förlåt och väderleksprognosen plötsligt inte visar regn utan bara mulet i eftermiddag, då är jag på topp igen. 

Inga kommentarer:

Ner mot marken, upp mot himlen

Jag lunchar med J och vi hinner påbörja planering inför sommaren, planen är att åka tillsammans utan oäkta hälfter men med barn hela vägen u...