söndag 3 juni 2012

Om en hemväg en söndag

Idag efter jobbet tyckte jag att det var en smart idé att promenera hem. Eller, jag hade tänkt promenera en bit och sen kändes det dumt att kliva på en vagn. Dessutom var jag lite nyfiken på hur länge det skulle ta. Well. Jag kan meddela att det tar ganska exakt en timme och tjugo minuter, och att det är något i längsta laget om man innan dess har stått ett helt arbetspass. Som tur kunde jag praktisera min sommarhobby blomsterplockning medan mina fötter långsamt förvandlades till mos. Beskåda underverket:

Se till, att I icke förakten vägrenen, ty där växa blomster av alla de slag.
Och så ett exotiskt inslag: pyttesmå valar.
Igår hade jag en hälsning till min far, denna gång hälsar jag åt min mor. Titta, en nyponros!
Lantis som jag är undrar jag dock huruvida det är okej att plocka blommor av alla de slag när man rör sig i en stad. Jag begriper förstås att man inte ska plundra planteringar, men hur är det med exempelvis rosenbuskar som växer lite halvvilt vid vägrenen. Är det okej att plocka? Det här är förstås en något retorisk fråga eftersom jag plockar ändå. Men jag undrar ändå hur det ligger till. 


EDIT: Tips angående Rhododendron undanbedes, ty den är i mitt tycke en vulgär och svulstig växt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åååh, jag kan känna doften! Snart har vi också.. Just nu blommar häggen för fullt. Syrenen har inte ännu börjat. Jag skulle tro att man i princip inte får plocka från planterade rosenhäckar men om ingen ser så..

Mamma Svettig Efter Enoenhalvtimmes Gräsklippning

Nina sa...

Ganska lyxigt att få uppleva samma sorts blomning två gånger, jag antar att det kommer att vara typ så som det är här nu sen när jag är i Finland.

Tänkte på det med att plocka från planterade buskar, det är klart att det inte skulle fungera om alla gjorde så. Satsar nog på det där med att ingen ser...

Jessica sa...

Fina valar!

Nina sa...

Visst är dom! Tycker särskilt om den längst till höger, den ser lite så där illmarig ut. Eller bara galen. Anywho, kan i alla fall relatera till den på något sätt.

Jessica sa...

Den kör sitt eget race, det ser man ju!

Jessica sa...

P.S. NU först kom jag på varför inläggsrubriken lät så bekant #fail Skyller på samma virus som får mig att glömma boken hemma. Men kluriga/mångtydiga rubriker ftw!

Nina sa...

Yes! Tur att någon upptäckte. Vad är poängen med att vara litterär som fasiken om man bara är det i sin ensamhet. <3