fredag 5 juli 2013

The Fifth Wave

The Fifth Wave hörni! Ska inte överhypa denna bok, men kan säga att den gav mig vad Cronins The Passage misslyckades med - en postapokalyptisk berättelse med karaktärer som fortsatte vara intressanta trots en ibland lite småkrånglig intrig. Lämplig bok att läsa på valfri filt under valfritt träd i valfri park. Förra sommaren den här tiden läste jag om Hungerspelen, undrar om min apokalypsstämning har något med sommaren att göra? Den heta solen som får huvudet att sväva bort i molnen och så vidare och så vidare. Boken kommer på svenska i augusti men finns alltså redan nu på engelska.



I korthet: jorden utsätts för angrepp av utomjordingar och Cassie som skiljs från sin familj tvingas klara sig på egen hand, det går inte att lita på någon, och ingen har sett utomjordingarna, bara det gigantiska modersskeppet som svävar högt ovanför dem. Lite som en kombination av Hungerspelen och John Marsdens Imorgon när kriget kom-serie. 

Nu lyssnar jag av någon outgrundlig anledning på Coldplay (!?) och funderar över när man kan bestämma sig för att stanna inomhus med gott samvete trots att det är soligt där ute. När man har gått en timmes promenad och både ätit lunch, druckit kaffe, och läst ut en bok ute på gården (på filten, under trädet...). 

Inga kommentarer:

Ett hopp till en vår

Det är som det brukar vara, månaderna segar sig fram tills de inte gör det, tills de tar ett skutt och barnet plötsligt frågar när är det so...