fredag 20 november 2009

Dumma skurkar


Jag sitter och kikar genom mina skitiga glasögon som jag just putsade med en ännu skitigare glasögontrasa (eller vad de nu kallas) på mitt också ganska skitiga fönster och undrar hur sjutton det är möjligt att ta klättra upp och ta sig in genom det. Det har nämligen varit tre inbrott i mitt hus, inget på min våning som tur men i bottenvåningen och våningen ovanför. Med tanke på ett inlägg som jag skrev för en tid sen om hur unga killar som går omkring i huppari blir sedda som kriminella av omgivningen är det lite ironiskt att den beskrivning som ges av inbrottstjuvarna (ja, det finns CCTV överallt) är: "CCTV shows two youths on bicycles wearing hoodies." De som har blivit offer för inbrotten har alla lämnat fönstren öppna (fast inte nära på vidöppna) eller halvstängda.

Jag har nog inte mycket som skulle vara värt att stjäla, förutom datorn då. Och när det gäller datorn skulle förlusten av texter vara tusen gånger värre än den materiella förlusten. Jag ryser bara jag tänker på det.

Efter en passiv och ganska tung vecka känns det som om energin håller på att komma smygande tillbaka. Eller kanske det bara är paniken. Jag ska åtminstone försöka göra en bibbalördag och börja på min n:te uppsats om filmen The Spirit of the Beehive (1973), en konstnärlig film gjord under Franco-tiden som utspelas i början av 1940-talets Spanien. Fin fin film med lite monster (!) vilket jag inte rynkar på näsan till med tanke på att monster var ämnet för min kandidatavhandling. För den som är intresserad av skildringar av inbördeskrigets Spanien kan nämnas att The Spirit of the Beehive ses som en förlaga till Pan's Labyrinth (2006), också den en underbar film som jag ska se om när jag vågar.

4 kommentarer:

Jessica sa...

usch vad creepy med inbrott i huset, och vilka Spidermantalanger hoodiestjuvarna måste ha!

Såg tofstanten igår och tänkte på dig och PP:n om Raimo. Ljuva tider :) LÄNGE sen!

Nina sa...

Jag har faktiskt en Raimo här i rummet ibland också, men mest hänger han och hans polare i mitt skåp i köket. Vad skulle den brittiska varianten heta? Raymond?

Kristin sa...

Hah, Raymond! :D
Jag tror inte att du ska kolla på Pan's Labyrinth om du bor i ett inbrottshärjat hus. Då blir det läskigt.

Nina sa...

Det har du rätt i. Tyckte att det ena monstret var så himla läskigt att jag nog mest blundade under de scenerna. Förstår inte hur jag kunde se en massa skräckfilmer för, jag har blivit världens mespropp.