måndag 2 november 2009

Torr tvätt och humor

Den som känner mig vet att jag ofta kommer med både bra (men oftast dåliga) ordskämt. Att ordskämta på engelska är inte riktigt lika lätt, det är svårt att derformera ett språk som man inte behärskar. Några småttingar har kanske ploppat fram lite nu och då och varje gång har jag känt mig lite bekvämare med det engelska språket. Att skämta, om än bara för mig själv, är ett viktigt drag hos mig och om jag inte kan göra det känner jag mig märkligt oinspirerad.

Paniken över allt uppsatsskrivande som väntar börjar smyga sig på, just nu försöker jag skriva om den danska regissören och auteuren Carl Th. Dreyer och hans film Vredens dag från 1943. Tidigare idag gjorde jag mitt bästa för att tvätta kläder men tvättmaskinen ville inte samma sak som jag. Medan jag stod och förbannade mina halvtorra kläder kunde jag inte undgå att se lapparna som är fästa på torktumlarnas dörrar:

Open dryer here

Tvättproblemet löste sig efter några svordomar och desto flera pund. Men jag önskar att det fanns en lapp någonstans som också sa:

Open Dreyer here

Sedan dess har jag lyckats knåpa ihop gott och väl en sida. Länge leve den torra humorn!

5 kommentarer:

Kristin sa...

Hej tänkte fråga om svininfluensa-vaccin. Hur ser det ut i London? Är det många som insjuknar. På Vasabladet skrivs det om hela barnklasser som är sjuklediga och vårdpersonal som ändrar sig och vill vaccinera sig nu i alla fall... På Uppsala universitet börjar dom erbjuda gratis vaccination. Jag sätter mig väldigt skeptiskt mot vaccinet och tror inte jag ska ta det. Jag har heller inte fått någon information om det, dvs om det är livsviktigt att ta det, eller ens nödvändigt. Ingen säger nåt utan bara att man FÅR gå och ta det. Har ni fått någon info om det i London? Läste på facebook att det i Thildas korridor bor folk som insjuknat, eller var det bara överdrift? (Börjar bli lite nojig nu efter att jag pratat om det med min kämpis som ska gå och ta det.)

Nina sa...

Det pratas ganska lite om det här enligt vad jag har märkt, åtminstone bland dem jag umgås med. Jag kollade just igenom The Guardians första sidor (världen, UK och London) och på ingendera sida nämns svininfluensan överhuvudtaget. Så det är svårt att säga. Det har nog inte kommit några rekommendationer från universitetet alls, förutom de lappar som finns uppsatta lite här och var som rekommenderar att man tvättar händerna. Så egentligen vet jag ingenting om vad läget är här. Jag har nog hört om ett par stycken som har blivit sjuka men de har alla blivit friska igen efter någon vecka.

Jenny sa...

Hej,

Skoj att du skriver Nina! :) Läser lite nu o då vad som händer. Såg att ni funderat på svininfluensan..

Om man googlar svininfluensa+ biverkningar så kommer det upp massor med info. Några forskare har tom sagt att det kan vara rent av farligt att ta vaccinet (speciellt för gravida) eftersom det finns någon form av kvicksilver i det! :/ Plus att det inte har utförts några studier på hur långtids-verkande det är eller vilka biverkningar som kan uppstå efter ett par år.

Jag tänker inte ta vaccinet för jag tycker att det är mest propaganda i media och just eftersom ingen sagt nånting konkret om influensans effekter. Det är läkemedelsbolagen och -tillverkarna som vinner på att skrämma upp folk, och ifall det händer någon något av vaccinet är ingen ansvarig eftersom företagen avsagt sig allt ansvar vid försäljningen.

Jessica sa...

åh, jag saknar dig och dina skämt :)

Jag tror nog jag ska ta vaccinet p.g.a astman, men om jag skulle vara gravid skulle jag nog tänka två gånger. En tredjedel av Lärkan är sjuk, men inget annat gymnasium i huvudstadsregionen har drabbets, skumt!

Nina sa...

Jag har också läst debatterna om vaccinet men tycker nog att det verkar som om det är ett vettigt beslut att vaccinera sig om man är orolig. Det verkar enligt min mening som om vaccinets biverkningar är så ovanliga (jämför med andra vacciner, det finns ju alltid en risk men de flesta väljer ändå att ta stelkrampsvaccin och andra liknande såna) och svininfluensan på något sätt så oberäknelig att jag nog skulle välja att vaccinera mig. Men jag har ingen aning om hur det fungerar här i landet och vad jag är berättigad till som utbytesstudent.