tisdag 17 november 2009

Här var det slappt

Det har sina nackdelar att jobba effektivt och intensivt. De senaste dagarna har jag varit trött och inte så hemskt motiverad, har mest suttit och kollat på SVT-play på nätet (som rekommenderas varmt) och inte alls varit en duktig studerande. Det verkar krävas någon slags energiinjektion för att orka med den här andra delen av terminen - trots att det var lika många veckor innan Reading Week är det som om tiden går mycket snabbare nu här före jul. Det jag egentligen tror att jag skulle behöva är en fest. Här befinner jag mig i pubarnas förlovade land utan att ha varit ute och festat en enda gång. För även om jag kan tycka att det kan bli lite väl mycket fokus på alkoholkonsumtion i Åbo så finns det en poäng med att slappna av ibland och bli lite på snusen. Att tvinga sig själv att tänka på något helt annat än shell-chockade soldatskildringar eller surrealismens vara och inte vara kan nog vara ganska skönt emellanåt.

Men jag brukar vara ganska bra på att lura mig själv, eller att medvetet sätta upp strategier för att komma igång med jobbet igen. Efter att ha råslappat i ett par dagar brukar det inte finnas något jag hellre gör än att ta itu med allt som borde göras. Dessutom har jag lärt känna två danskor som mer än gärna kommer ut på en öl eller tre. Så någon ordning ska det väl bli på tanten.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Nu får du skärpa dig, Nina! Vi har ett arv att förvalta! Åtminstone två gånger i veckan ska det fyllas, annars går skam på torra land. Gör bot och bättring, annars blir det... nu är jag redan trött på de idiomatiska uttrycken... andra bullar!

Nina sa...

Dra på trissor Jenny, jag får nog använda apostlahästarna, annars jag kanske blir tvungen att möta mitt Waterloo. Du fick mig verkligen att bygga bo i huvudet, det kan du skriva under på. Det är dags att mota Olle i grind.

Mia sa...

Men tänk om du inte lyckas mota Olle? Och istället möter Olle. Han kanske har hoodie, som du skriver om högre upp. För övrigt om han börjar bjuda på bullar ska du bli misstänksam. Och jag tror att jag ska gå hem när jag bara sitter och läser bloggar.