fredag 23 april 2010

Lyckad hattjakt

Det är sommar nu, åtminstone försommar. Jag får lust att hoppa hopprep ("vanligt, bakom, ettben, armarna i kors, benen i kors...") och springa omkring och cykla och åka rullskridskor. Lyssna på blandkassetter i min freestyle. Nu har jag i alla fall fått en hatt med föräldrarnas hjälp så jag borde slipper kisa-mot-solen-migrän de närmaste dagarna. En brun hatt som någon farbror nog har gått omkring och grubblat i. I butiken råkade en av försäljarna göra något tokigt i kassan som hans kollegor kommenterade innan han försvann in bland klädställningarna. Jag hörde honom menande gnola "for a minute there, I lost myself...". Fina människor gör fint humör.

Jag undviker bibban så mycket jag kan. Sitter istället med E på café och läser diverse kurslitteratur, ligger på gräset i Gordon Square och låtsas som om jag inte tycker att det är världens obekvämaste att ligga på mage och sitta i gräset (vad gör man av benen?). Idag är det St:George's Day, alltså samma Sankt Göran som dräpte draken, men ingen verkar riktigt veta vad det innebär. På söndag är det London marathon. Meteorologerna har lovat kring tjugo grader. Kanske kan man ta sig en promenad och titta på de svettiga galningarna.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Sankt Göran är ju dessutom någonslags scoutlegend, oklart varför.
Själv är jag i Vasa och det är huisigt spännande ;)

Nina sa...

Det har du rätt i, när jag kollade upp det på Wikipedia insåg jag att det kanske är anledningen till den där hemska årliga scoutparaden i Åbo. Vad tror du? Glad över att jag slipper det i år, det är så skrämmande.

Jessica sa...

haha, är det sant? Fast jag har faktiskt aldrig upplevt denna scoutparad, antingen har jag varit out of town eller så bor vi så perifert att inga parader hittar dit. Har bara hört en massa skräckhistorier och sett antigrupper på Facebook och hela köret :D

Nina sa...

Ja usch. Parader med folk som är klädda i likadana kläder är så läskigt.