fredag 30 september 2011

Akademisk realityserie?

Jag ser på alldeles för många tv-serier, en av dem är Project Runway. Det är så fascinerande att följa med hur de designar sina plagg och jag börjar alltid sakna min symaskin som står ensam i Jakobstad och samlar damm. Men det var egentligen inte det jag skulle blogga om. Det jag ofta funderar över när jag tittar på PR är nämligen att det är ganska orättvist. Att vissa yrken så lätt kan omvandlas till underhållande reality-tv. Designer? Check! Supermodell? Check! Jag tänker på oss andra stackare. Vad har jag för special powers som skulle göra sig i tv? Inga, verkar det som. Eller vad sägs om detta uppslag:

Project Litteraturvetenskap

Tolv litteraturvetare delar en trendig lägenhet i Brooklyn. Varje dag får de en ny utmaning i stil med att
- gå ut på gatan och leta reda på en Brooklynförfattare. Be dem skriva en novell och gör sedan en nykritisk analys av den
eller
- dela in sig i grupper om två. En skriver en strukturalistisk analys av Kafkas Metamorfosen i akademisk stil, den andra gör en poststrukturalistisk analys i essäform.
Vi får följa de tolv deltagarna när de läser, när det strukturerar upp sina uppsatser, när de läser,  när de väljer referensmetod, när de läser, när de skriver och när de läser. 
Varje vecka röstar en jury bestående av en Ebba Witt-Brattström, Daniel Sjölin och Jonas Hassen Khemiri ut en litteraturvetare.

Aaand..... go!

Jag vet inte, tror ni att någon skulle titta?

3 kommentarer:

Temumriken sa...

Varför inte, med ett bra soundtrack...

Jessica sa...

Haha, skulle definitivt titta på det lilla avsnitt som skulle sändas innan serien läggs ner

Nina sa...

Temumriken: kunde kanske behövas jo...

Jessi: vad då, vad menar du med det? =)