onsdag 16 september 2009

I'll put the kettle on!

Fakta om Storbrittannien: När det populära tv-programmet "Eastenders" (eller "Hem till gården" som det heter i Sveriges tv) slutar når elförbrukningen en topp i Storbrittannien. Då slår miljontals britter nämligen på sina tekannor. För att klara av detta krävs det att några extra vattenkraftverk slås på samtidigt som landet tankar in ytterligare energi från grannlandet Frankrike. Detta enligt "Britain From Above" som visades igår på YLE1. Eftersom jag bara dricker te när jag är förkyld och dessutom har förstått att engelskt te inte är något att hurra för kommer jag inte att vara en av dessa miljoner.



För tillfället tror jag att allt är packat och färdigt. Imorgon åker jag ner till Helsingfors och på fredag lyfter mitt flyg. Det är tråkigt att vara färdigpackad. I min packning finns nu också en liten Eee PC som hittills har fungerat finemang, det blir dock spännande att se om det finns trådlöst internet i mitt hus eller om jag måste gå på kabeljakt. Ovan en bild av Towern och The Gurkin, arkitektur från två totalt olika tidsperioder.

5 kommentarer:

Temumriken sa...

Där lärde jag mig någonting nytt, jag har alltid trott att "Hem till gården" är "Emmerdale". Men månne nu inte engelsmännen lär dig dricka te i tid och otid innan du kommer tillbaka?

Jessica sa...

Pelle! ;)

Nina sa...

Vet du vad Lisa, du har rätt, tyckte också att Eastenders lät lite fel liksom. Kanske det är ungefär samma soppa =).

Anonym sa...

Trevlig resa! Ser fram emot de första intrycken! *kram*

Anonym sa...

//anonyma johanna

Iskall vår

Det finns inte så mycket att säga om februari, det var en månad som gick fort, den var bättre än januari (krävs iofs inte mycket för att lyc...