söndag 10 januari 2010

Förkylning i fuktens förlovade land

Efter att ha varit frisk hela hösten har jag nu åkt på min andra förkylning sedan jul. Min julförkylning var en sådan där lalla-omkring-i-pyjamas-hela-dagen-förkylning och kändes mest som en orsak att inte aktivera mig alls utan ta det ordentligt lugnt under jullovet. Förkylning nummer två är inte lika beskedlig. Igår var det lillasysters sista dag här och den tillbringades i mitt rum med mig liggande under dubbla täcken skakandes med iskalla händer. Inatt sov varken hon eller jag, eller min sömn var mest ett feberrådd av olika tv-serier där jag plötsligt var med men inte hade någon aning om vad min uppgift var. Idag har jag mått lite bättre. Så mycket bättre att jag klarade av att följa lillasyster till Gatwick för sen stupa i säng klockan två. Där har jag legat fram tills nu. Förhoppningsvis är det värsta över eftersom terminen börjar imorgon och jag måste lämna in några uppsatser personligen. För den som har tänkt bli förkyld den närmaste tiden rekommenderar jag följande: bo inte i ett dåligt isolerat och fuktigt engelskt hus. Det gör ingenting bättre.

4 kommentarer:

Jessica sa...

men usch då, krya på dig!

Jag tar det som att jag ska packa med varma kläder?

Nina sa...

Jo gör det, och viktigast av allt: en varm pyjamas! Mitt yttepyttetermostat fungerar inte just nu av någon ofrörklarlig anledning så det blir ganska kallt på nätterna. Igår improviserade jag fram lite varmvattenflaskor - tomma vattenflaskor fyllda med varmt kranvatten. Det fungerade hur bra som helst!

Lisa sa...

Det låter ju riktigt besvärligt :/ Där fick jag mina fördomar om engelsk byggnadskonst bekräftade... Krya på dig!

Nina sa...

Jo, och förresten: det är inte så roligt när "varmvattenflaskan" skruvar upp sig om natten. Så om någon tänkte testa mitt tips, skruva åt korken hårt som f*n!