söndag 24 januari 2010

Rastlös och sysslolös

Helgerna har blivit lite konstiga nu i januari. Inga uppsatser att skriva och inga danskor att umgås med. Det tar ett tag att hitta nya sätt att vara på. I ett fuktigt rum där möglet skuttar fram i fönstersmygen nu och då. Efter ungefär fyra månader har jag lärt mig att man kan gå på öl klockan sex också. Att det klapprandet av högklackade skor utanför på gatan oftast kulminerar strax efter klockan elva då pubarna stänger. Jag har också lärt mig att bli riktigt sugen på indisk mat. På poppadom som är ett lustigt stort bröd/chips som man kan doppa i diverse såser.

Kanske blir det vår snart. Gräsmattorna har varit gröna hela vintern hittills så ibland går det att låtsas. Och eftersom jag äntligen hittade en billig vinterjacka som inte hade en massa hål (som min förra) så kommer det nog att bli varmt snart. Så säger Murphy.

Nästa vecka har jag inga besökare. Nu har jag inga besökare. Det kan hända att det är därför jag känner rastlösheten krypa fram. Jag hann liksom bli lite van vid att turista varje dag. Anpassning är den bästa medicinen mot det som inte helt blir som man tänkt sig. Men nu kanske det är dags att också jag åker någonstans, det hoppas jag åtminstone. Kanske till "Europe" som engelsmännen säger. Till det stora fastlandet i öst.

6 kommentarer:

smakusinet T sa...

du ar varmt valkommen till det narmsta fastlandet i ost nar du vill, det ar bara att saga till. baddsoffan bara star har och tar upp plats for tillfallet. Vantar pa nagon som vill bebo den.

Nina sa...

Det låter fint, jag kommer gärna. Hoppas bara att Eurostar inte fastnar i tunneln igen. Yikes.

smakusinet T sa...

tankte precis pa samma sak nar jag skrev till dig, men tankte att det var bast att inte ta upp det och riskera att du backade. No reason to jinx it liksom.
Btw, fick ditt sms. Passar skype i slutet av veckan, typ torsdag, for dig? Har tenta pa onsdag och inte sanar pa forberedd.

Nina sa...

Vad vet man, kanske det kan vara spännande att tillbringa några timmar i en mörk och syrefattig tunnel. You'll never know until you try. Slutet av veckan låter bra, lycka till med tenten!

Anonym sa...

Hej Nina!

Om du vågar dig ända hit norr är du varmt välkommen. Annars syns vi i sommar som det brukar bli, hoppas jag. Eventuellt en "quattro" då? Minns inte vems tur det var. Det är väl ett tecken på att det är länge sen sist.

Kram M

Nina sa...

Hej M! Jo, det är definitivt ett tag sen den senast quattron, det låter som en bra sommarplan. Tror nog kanske att ditt norra hem ligger lite väl långt borta just nu, men hoppas att du har det bra där! Kram