måndag 5 september 2011

Har och har inte

Tågfönstermörker, tågrälstörstighet, tågvagnstomhet. Min resväska rymdes inte upp på väskhyllan så nu står den och vaggar sig till sömns vid en av tågdörrarna. Eftersom det här är en blogg skulle det just nu vara läge för en sån där bildserie som visar precis hur lyckad min sommar har varit och där jag ler med ett solbränt ansikte och det bara glittrar och glittrar från havet. Eftersom min kamera har gått sönder efter fem trogna år blir det dock inte något sånt denna gång. Däremot kan jag lista några saker jag inte har gjort i sommar.

Jag har inte rest
Jag har inte cyklat omkull
Jag har inte tillbringat varje dag och varenda kväll på villan*
Jag har inte varit glad exakt varje dag men jag har inte heller varit ledsen
Jag har inte vetat vad jag vill med någonting alls
Jag har inte haft något heltidssommarjobb
Jag har inte haft några pengar (duh)

Men - jag har inte haft en så här somrig sommar på många år och jag har cyklat en massa och simmat en massa, ibland på dagen, ibland på kvällen, ibland på natten, ibland under de där timmarna då man inte riktigt vet om det är natt eller morgon, jag har tänkt och tänkt och tänkt en massa, jag har försökt lära mig att inte tänka en massa, jag har skrivit en sång och jag har inte skrivit gradu och nu är det höst och det känns bra. 

Nästan en vecka, lite Åbo, lite Esbo, lite gradu och mycket bröllop. Det ska nog bli bra det.


*Ja, Josefine, så säger vi faktiskt i Österbotten, sådeså!

3 kommentarer:

Jessica sa...

Det ska bli JÄTTEBRA och då menar jag inte bara bröllopet :)

när det börjar sa...

Ses! Ses, ses, ses! och heja trean!

Nina sa...

Heja heja tillbaka =)

Ett hopp till en vår

Det är som det brukar vara, månaderna segar sig fram tills de inte gör det, tills de tar ett skutt och barnet plötsligt frågar när är det so...