måndag 29 oktober 2012

Rekommendationer

Jag vet inte om någon av er lyssnar på podcasten Värvet, men där brukar i alla fall Kristoffer Triumf ställa frågan om gästerna han intervjuar har någonting att rekommendera. Peppe brukar även hålla på med denna syssla. Så därför tänkte jag helt enkelt göra just detta. Rekommendera. Lite det ena och det andra. 

1. Jag börjar förstås med Värvet då. Jag var själv lite sen på bollen, hade läst om det i diverse bloggar men inte riktigt orkat ta mig an det. Det är alltså en podcast där Triumf intervjuar olika personer som på ett sätt eller annat har något att göra med media. Han har en jäkligt skön intervjustil, låter sina gäster tala till punkt och blir ibland nästan som en terapeut. För tillfället lyssnar jag på det när jag åker till jobbet, det är ganska perfekt: första halvan på vägen till jobbet, andra halvan på vägen hem.

2. Sen tycker jag att ni ska lyssna på Vasas flora och fauna ifall ni inte redan har gjort det. En mycket trevlig duo bestående av Mattias Björkas från Cats on Fire samt Iiris Viljanen. "Nog var han en vän" är min favorit, där finns bland annat följande rader: 

Jag säger som det är
Jag tog allt av han
Jag fick skejta med hans broscha ibland.
...
Sen gjorde vi kanske inte så mycket mer
Stod och hängde en stund där över räcket
Stod väl där och försökte tänka som Dennis Lyxzén
Såg väl nån som hade varit nazi och sen for man hem


3. Följande rekommendation gäller tv-serien Parenthood. Det är ganska cheesy ibland, men det är riktigt bra dialog och sjukt bra skådespelare. Bland annat Peter Krause som spelade Nate i Six Feet Under samt Lauren Graham som spelade Lorelei i Gilmore Girls. Parenthood är skapad av Jason Katims som också gjorde Friday Night Lights, en annan serie som jag också gillar massor.


Men tillbaka till rekommendationen. Det jag särskilt tycker om med Parenthood är att man får följa flera olika generationer: mor- och farföräldrar, föräldrar, halvvuxna barn, tonåringar, småbarn - you name it. Det är ganska långa storylines vilket jag uppskattar, och det enda jag egentligen inte gillar är karaktären Millie, matriarken, som liksom inte riktigt har någon tydlig plats i serien. Men det är också nästan det enda. Låt inte den cheesiga intromusiken i första säsongen avskräcka er, i andra säsongen byts den ut till Dylans "Forever Young". 

4. Sen tycker jag att ni ska testa att ha skivat ägg på smörgåsen till frukost. Det gör på riktigt att jag ser fram emot frukosten varje dag. Hembakta grahamssemlor, ost, skivat nykokt ägg, lite salt och några paprikaskivor. Jag är stolt över mina extremt enkelspåriga frukostar.

5. Om nån av er råkar bo i Göteborg kan jag också rekommendera ett café alldeles nära Götaplatsen som jag precis har upptäckt: Viktors kaffe heter det och har funnits sen typ januari. Varför visste jag inte detta? För att ingen rekommenderade det. Riktigt, riktigt gott kaffe, det godaste jag har druckit i den delen av stan, och ni vet hur jag snobbar mig med sånt.

Jag tror att det får räcka med rekommendationer för den här gången. Jag tar gärna emot rekommendationer av er också, så rekommendera away (ja jag vet, så heter det inte)!

5 kommentarer:

hanna sa...

var det Viktors kaffe som Amanda tipsade om den där onsdagen vi gick på loppis? oj oj, kanske måst prova nån dag då!

Nina sa...

Det var det! Jag råkade vara i det området och kom plötsligt på det. Helt perfekt ställe för mig om jag vill fika med nån innan jobbet eftersom flygbussen går typ precis därifrån. Blev så glad över att kaffet var gott.

Jessica sa...

Äggsmörgåasr är bra (utan paprika). Det är också ost&vin-kvällar, nästa nummer av Horisont ;), tända ljus och #tatuh

Kristoffer Triumf sa...

Stort tack för uppmärksamheten!

Nina sa...

Jessi: Jovars, pakrikan får du så lov att lämna bort. Har fortfarande svårt att läsa #tatuh utan att tänka t.A.T.u.

Kristoffer: För all del, men det är jag som ska tacka. Värvet förgyller mitt pendlande!