onsdag 24 april 2013

Helsingforsandet / bildbomb

Ursäkta nu hörni, men min frånvaro har faktiskt sina orsaker. Förra helgen var jag en sväng till Finland, hängde på bröllop och besökte Jessi, den här veckan börjar jag klockan fem tre dagar i rad och då är man inte jättepigg. Men en liten genomgång av helgen ska ni i alla fall få. Även om det blir lite först-gjorde-jag-det-och-sen-gjorde-jag-det-varning på det hela.

Eftersom bröllopet började först på eftermiddagen hann det strosas runt i Helsingfors på lördagen. Jag noterade bland annat denna orangea vägg med medföljande gatskylt med vacker font.

Snyggt och trespråkigt på samma gång

Domkyrkan var stor och pampig som vanligt.

Som sagt

Under själva bröllopet var vi uppklädda och glada och jag och storasyster Sara fick en kommentar om att vi var så fint klädda enligt våra personligheter. Ganska trevlig iakttagelse som vi själva faktiskt gjorde på väg till bröllopslokalen.

En sprallig blomsterhög och en lugn minimalist

I ett litet häfte hittade jag en synnerligen väl överensstämmande beskrivning av mig själv. 

Angående den sista meningen: jag var fyra år gammal och hade en replik.

Även om det blev lite kort hann jag sitta ner och prata lite med mormor om viktiga saker. Hon var så klok och stilig som vanligt.

Antagligen min äldsta vän

Ni kan ju gissa vem jag umgicks med som hade en så här fin kaffemugg. Jessi förstås!


Kaffe och rågbröd fick jag när jag anlände. Sicken lyx!

Hon och J bjöd på tacos (!) och bastu (!!!) vilket gjorde att jag lämnade Finland ca femtontusen gånger gladare. Dessutom hann Jessi visa mig runt i sina hoods. Där fanns bland annat flashiga hus och skräniga måsar. 

På spaning efter måsar
En mycket lyckad helg måste jag säga. Och nu blir det snart åka av igen, för på fredag åker jag till Köpenhamn över helgen. 

4 kommentarer:

Jessica sa...

Mm, medelhavspastan *noterar på butikslistan* Kiva att ha dig här! Hur togs bokmärkena emot på jobbet? :)

Nina sa...

Har ju glömt att ta med dem varje dag. Salmiaken gillade de iaf!

Karolina sa...

Som den pinsamt inaktiva twittrare jag är såg jag att du länkat till detta först nu då jag sorterade mailen... Finkusinerna! :) Kram!

Nina sa...

Bättre sent än aldrig. :) Det var ju också en så bra orsak att vara fin.